Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Temat: Dziwne zachowanie kierownicy.

Użytkownik Rowerzysta Avatar GUNIOZAUR
    Mieszka w
    WROCŁAW
    Auto
    155 2.0 TS 16v 95, 155 2.0 8V 94

Domyślnie

Szułff, powiem Ci że rakieta zasuwa jak zła wymienione wahacze wszystkie, amory, końcówki drążków, sworznie wahaczy, tuleje i 33 śmiga jak po szynach. W ogóle w aucie ciszej się zrobiło, mniej trzeszczenia i dudnienia. Cała operacja kosztowała połowę wartości auta ale warto było. Tak nawiasem jeśli chodzi o trzaski itp dźwięki dochodzące z moich amorów przy skręcie, miałem złamaną sprężynę z lewej strony i zajechane łożyska górnego mocowania. Jeśli chodzi o fruwanie na boki to spowodowane było to: 1 zerwaną gumą górnego mocowania maka, przez co kolumna chodziła przód tył w zależności jak była obciążona ( na boki też), wywalona końcówka drążka ( dziwne bo lewa była ok a prawa jest zajechana do granic możliwości). Ogólnie traciła zbieżność jak tylko się dało, więc jechała niby do przodu ale stylem dowolnym.
    W moim przypadku do tego zestawu igraszka poobiednich dochodziło jeszcze lekkie ściąganie w lewo, spowodowane to było skrzywionym wahaczem wzdłużnym.
    Muszę jeszcze dorwać poduchy tyłu i będzie problem z głowy na długi czas.
    Odnośnie uwagi na temat blokującego się zacisku, trochę w to wątpię bo u mnie chyba też się któryś blokuje ale jedzie prosto, możliwe też że na śliskim zachowuje się inaczej. Śnieg ma padać na dniach więc przetestujemy
    Elementy gumowo metalowe Teknorot, czyli najtańszy (lub jedyny) towar jaki był na alledrogo. Jak się coś z tego rozpadnie to dam znać, kiedy, co i jak, nie podam przebiegu bo dalej nie działa mi prędkościomierz.
    Ostatnio edytowane przez GUNIOZAUR ; 20-01-2011 o 14:58
    NO TO WPADŁEM...

Użytkownik Rowerzysta Avatar GUNIOZAUR
    Mieszka w
    WROCŁAW
    Auto
    155 2.0 TS 16v 95, 155 2.0 8V 94

Domyślnie

Witam ponownie. Odnośnie blokujących się zacisków. U mnie w ostatnich dniach doszło już do tego że auto zaczęło mi zwalniać podczas toczenia się z góry. Powód to zawieszający się zacisk przedni lewy, a to z kolei było spowodowane starym elastycznym przewodem hamulcowym który nie puszczał płynu, nie ważne. W każdym razie nie miało to większego wpływu na zachowanie kierownicy oprócz momentów kiedy korzystałem z hamulców. Lekko ciągnęło kiere i tyle. Na totalnym lodzie samochód zachowywał się dziwnie po wciśnięciu sprzęgła lub na luzie no ale nie ma co się dziwić, auto chce jechać do przodu a tu jedno kółko sobie hamuje. Tak czy inaczej nic dziwnego w zachowaniu kierownicy z powodu blokującego się zacisku nie odkryłem.
    NO TO WPADŁEM...