pewnie tu jest więcej informacjipozdro
http://korbielow.net/sylwester_na_stoku/
"Nieważne, czym jeździcie obecnie, i tak stracicie dla Alf głowe. Ja straciłem" - "Nie zatrzymasz mnie" - Jeremy Clarkson
super sprawa ,jak nie wyjdą nam inne plany sylwestrowe to my z Adam$ikiem chyba skoczymy na te narty
Hmmm, jeździłem do Szczyrku ładnych kilka lat i przestałem, ze wzgl. na brak jakichkolwiek postępów, tylko kasę zdzierają... W Wiśle (Cieńków - NAT) masz za 35zł 2h, za 45zł 4h jazdy. Nowa kanapa, warunki ok, stok dobry dla początkujących i średnio jeżdżących, choć można też śmignąć fajnie. Przez 2h zjechałem 9 razy, więc wcale nie ma źle z cenami. A jak ktoś chce trudniejszą trasę to dla mnie jedynie Velka Raca, choć tam jest już ojro i ceny to dopiero kosmos... Ale warunki idealne, stoki długie i dla każdego (można spokojnie, a można... hmmm)
Wisłę testowałem w niedzielę, ogólnie polecam dopóki nie ma masy ludzi.. Do Szczyrku jedynie golgota mnie przekonuje, ale często muldowisko się tworzy a ratraka nie widać niestetyyyy...
Pozdrawiam narciarzy i 'parapeciarzy' spod znaku ARDo zobaczenia na stoku,
GrzesiuŻar
AR 146ti 2.0 16v '96
AR 155 1.8 16v '97+ podtlenek LPG
AR 155 2.0 16v '95
AR 156 SW 2.4 JTD '01 - biała perła
AR 156 SW 2.5 V6 192KM '02 + podtlenek LPG
to prawda ze w szczyrku pod wzgledem infrastruktury jest kiepsko ale nigdzie indziej w polsce nie ma tylu tras narciarskich i jest to najwiekszy osrodek narciarski w naszym kraju. wcale nie uwazam ze jest tam drogo karnet terminowy od 8 do 13 kosztuje 48 zl dla porownania 5 godzin na nowej osadzie w wisle 55 zl no tylko ze na nowej osadzie sa 4 trasy a w szyczrku jest ich kilkanascie. swoja droga mnie cieszy to ze tam sie nic nie dzieje nie ma zadnych inwestycji itd bo to odstrasza ludzi a dzieki temu kolejki mniejsze do wyciagu
btw swoja droga kiedys zaproponowalem w temacie spotow w bielsku zeby zorganizowac spota narciarsko-snowboardowego ale niestety nie bylo chetnych a szkoda ale moze w tym temacie znajdzie sie grupa zapalencow i razem zorganizujemy wpolny wyjazd na deske/narty pod znakiem AR ??![]()
noo..... ładnie widzę, że może część alfaholików będzie na sylwku na stokuhehe aha odnosząc się do poprzedniego wpisu Velka Raca wcale nie jest taka droga przykładowo na Nowej Osadzie 4h kosztują 60zł, Zagroń cały dzień 70zł, a na słowacji 18euro na dzień czyli ok 73zł a trasy nieporównywalne.pozdro
"Nieważne, czym jeździcie obecnie, i tak stracicie dla Alf głowe. Ja straciłem" - "Nie zatrzymasz mnie" - Jeremy Clarkson