Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Temat: Czerwona alfa 156 97' warto??

luked
    Gość

Domyślnie

nietyx trafnie spostrzegł, że właściciel na pewno nie jest z tych co to dbają o auto

Użytkownik Rowerzysta Avatar RobertWroc
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.2JTS

Domyślnie

Patrząc na ogłoszenie, nie można na 100% zweryfikować , ale mozna pobawić się w przypuszczenia.
    Alfa stylizowana na sportpack, ale z silnikiem 1.6, drewnianym wntrzem, sportpackiem nie jest. Ale pewnie traktowana byłą dośc brutalnie, jak to na wsi, spojlery, pluszowe kostki, choinki na lusterku, czyli disco polo, i 1/4 mili pod remizą...
    Popielniczka pewnie uszkodzona ( nie zamyka się) dlatego zostawił otwartą. Widać że pewne rzeczy ma w d..ie, bo nawet petów nie wywalił.Pokrowce na fotelach, zabezpieczają czy ukrywają ślady po niejednej imprezie w środku? Raczej to drugie.
    Daje opony zimowe , ale stoi na letnich, śnieg na nadkolach wslkazuje ę raczej jeżdzi, a najpewniej trenuje drift po polu ...czyli zawieszenie płącze, jeżęli jeszcze cos tam jest.
    Pisze że daje radio, ale już do zdjecia je wymontował. Gównojad wiejski...pewnie chce wsadzic jakeiś za 50,- i zaoszczedzi na tym ok 100,-

Ma tylko 1 airbag.
    Na pewno ma klimę?na zdjęciach nie widać pokręteł, Ten rocznik czasami nie miał, szczególnie w wersji 1.6 2x elektryczne szyby to raczej była wersja uboga.Ale nie jestem pewien

Wygląd, zdjęcia niewyraźne ale widać że jedna lampa jest jaśniejsza, więc na 99% była wymieniana. co razem z nią? Zagadka.
    Maska niespasowana, ale to się zdarza nawet w nowych samochodach. Wkońcu to element ruchomy.Niepokoić może jedynie fakt że niespasowana jest w osi podłużnej czyli wysunięta jest lekko do przodu.
    Albo coś na zawiasach, albo kiepsko naciągnięta. Ale to można stwierdzić na miejscu.
    NA 100% przód lakierowany, i to dość kiepsko bo jak widać z plastików schodzi farba.
    Nawet po lekkiej stłuczce można brać ale to zę lakiernik odwalił tandetę przy lakierowaniu plastiku, sugeruję że oszczędzano na naprawie.

Pewnie na żywo wyjdzie jeszcze coś, ale jak powiedziałem wcześniej nigdy nic na 100% nie wiadomo...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar rain
    Mieszka w
    Niziny
    Auto
    Stilo 1.9 JTD, Brava_HGT

Domyślnie

Ja do silnika też dodam że w zupełności starcza i ładnie brzmi. Ale jak będziesz jeździł dynamicznie to wypije za dużo jak na swoja pojemność.
    Co posiadam: Fiat Brava 2.0 20V 155KM, Opel Meriva A
    Co mi się przez łapki przewinęło:
    Alfa Romeo: 156 1.8 TS, 156 2.4 M-JET, 166 3.2 V6 24V Lancia: Lybra 2.4 JTD, Delta 1.8ie, Thesis 2.4 JTD Hyundai: Lantra 1.6 GLS, BMW: E90 320d, Fiat: Stilo 1.9 8v, Brava 80 16v, Brava 80 16v, Brava 100 16v, Marea 155 20v, Renault: Laguna III 2.0 16v

Użytkownik Romeo Avatar Barus91
    Mieszka w
    Ząbkowice Śląskie / Wrocław
    Auto
    BYŁO: 12xAR BĘDZIE: numer 13 :)

Domyślnie

Cytat Napisał grzewro Zobacz post
    Od jakiegoś czasu rozglądam się za Alfą 156 ponieważ zostałem zauroczony tym modelem. To będzie moja pierwsza Bella. Co sądzicie o tym ogłoszeniu?

http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-15...378550971.html

Z góry dziękuję.
    Na pierwszy rzut oka:
    * malowany przedni zderzak - w 97' nie miały lakierowany listew (... w dodatku kiepsko pomalowany, co zapewne zauważyłeś też sam - łuszczy się - zapewne robione "po taniości" jak to niektórzy zwą )

* w środku zapewne jak w parowozowni - kiepy,kiepy,kiepy...

* ciekaw jestem, co kryje się po tymi "eleganckimi" pokrowcami - dziury od fajek (?), może pocięte nożem (?) - nie wiadomo

* utrącony kawałek prawego progu / ew. brak zaślepki

* super kostki, extra spoiler, ciemne szyby - "a dziewczyny ściągają maj**i przez głowę" hehehe -> to cytat mojego forumowego Kolegi (nie zdradzę, o kim mowa - chyba, że sam się przyzna )

Pozdrawiam,
    Wojtek
    Ostatnio edytowane przez Barus91 ; 29-12-2010 o 13:44