Kalkulator twierdzi że
czyli o 14 mm większa średnica... 7 mm więcej z każdej strony po obwodzie
Kalkulator twierdzi że
czyli o 14 mm większa średnica... 7 mm więcej z każdej strony po obwodzie
kolega Alces1 miał w swojej alfie 205/50R17 i jemu przy obniżonym zawieszeniu obcierało i to nawet z tyłu.Pewnie na fabrycznym zawiasie by się nic nie działo.I podobno kiepsko to wyglądało-duży balon.Jakby ktoś posiadał fotke alfy na takiej oponie to proszę o wstawienie bo ja też się zastanawiałem nad takimi oponami
Dzięki za info. W między czasie poszperałem jeszcze w innych źródłach i nie znalazłem nikogo z takimi oponami w belli. Teraz mam 225/45 i nic nie ociera, w weekend będę z bellą (musiałem ją oddać na kilka dni) to spojrzę czy mam jeszcze 7 mm miejsca, ale chyba nawet jeśli wyda mi się że jest miejsce to raczej nie będę ryzykował - nie ma potwierdzonej informacji że to zadziała - pewnie na jakiś dziurach będzie przycierało. Decyzja podjęta - schodzę na 16" - nie stać mnie na ciągłe naprawy zawieszenia, 17" wyglądają ślicznie, ale niestety coś za coś (mam nadzieję że bella mi to kiedyś wybaczy
Jak się przesiądę na 16", czyli przy okazji zmian opon na letnie to napiszę jak wrażenia - dla wszystkich wahających się pomiędzy 16" a 17".
Może ktoś pokazać jak wyglądają 205/50/17 przy seryjnym zawieszeniu ...
sory ze odkopuje temat. ale własnie mi tez jest potrzebna informacja czy na fele 17'' wejdzie opona 215/50 do alfy 147. tak zeby nie tarło nic.