chodzi czy o przedni amor nic nie bedzie obcierać bo opona dosyć wysoka :?
no i czy w 155 nic nie bedzie o tylnie błotniki trzeć no ale to mnie wazne bo i tak chce tył jakos utwardzic zeby auto sie lepiej prowadziło..
chodzi czy o przedni amor nic nie bedzie obcierać bo opona dosyć wysoka :?
no i czy w 155 nic nie bedzie o tylnie błotniki trzeć no ale to mnie wazne bo i tak chce tył jakos utwardzic zeby auto sie lepiej prowadziło..
Jeżeli masz felę ZENDER MILANO 17x7,5 J ET 35 to zalecaną oponą przez producenta jest 225/35/17.
Jeżeli ZENDER zaleca takie walce i nic nie powinno ocierać,to pewno i 205/45/17 powinno być,chociaż na "moje oko" mogą ocierać,no ale nikt nie jest nieomylny. :mrgreen:
Źródło - ALFA ROMEO BY ZENDER - Sport Zubehor.
o grzelutek dziekować za takie cenne info, pewnie ten rozmiar wzieli stąd ze felga ma szerokosc 7,5 cala a zalecana szerokosc na taką felge to 225![]()
ale 225/35 sie zastanawiałem jednak odpuszcze sobie takie walce a dzis kupiłem piekne oponki bridgestone własnie 205/45.. opona jest dość wąska ale martwi mnie jej wysokość bo w porownaniu do 195/50/15 to wielka opona![]()
Wiem,że to wiąże się z kosztami,ale nie pozostaje Ci nic innego jak zapodać opony na fele i pojeździć trochę.Zobaczysz wtedy czy wszystko będzie OK,bo gadać to możemy i do zimy,a i tak nie ustalimy czy będą,czy nie będą ocierać.![]()
no ale moze ktos juz mial taki rozmiar i sie podzieli opinią![]()
ja mam 215/40/17 i mi nic nie obciera ale podejzewam ze 215/50/17 juz by obcieraly tak samo nie ma co dawac szerszych bo beda wystawaly poza obrysy auta
no jakos sie je udalo zamontowac i obcierac tez nie powinno bo wąskie, pieknie wygląduje![]()
Foto pliz!!!![]()
A nie są za wąskie :?: :wink:
no foto bedzie tylko musze jeszcze dwie opony sobie załatwic :mrgreen:
205 jest ok ladnie sie na lekkim stozku ułozyly nie lubie jak samochod ma za szerokie buty![]()
piekne opony z tych bridgestone potenza RE050A, marzy mi sie gdzies jeszcze takie dwie sztuki dorwac ewentualnie dunlop sp sport 01 bo mają podobny bieznik ale wiadomo to juz nie potenzy![]()