Nic podobnego. Nie chce mi się tego tłumaczyć - przejrzyj forum, bo był temat dotyczący grzania świec żarowych.
Nigdzie nie napisałem by czekać 45s, wspomniałem o 7-8s, a więc zdecydowanie krócej.
Pozdrawiam.
- Rafał
---------- Post added at 20:25 ---------- Previous post was at 20:23 ----------
Dokładnie tak.
Pozdrawiam.
- Rafał
Jak nie ma komunikatu świec to raczej nie są świece. Może być też słaby rozrusznik ew starty na połaczeniu z akumulatorem. Generalnie ktoś juz pisal, ale warto chwile odczekac po włozeniu kluczyka do stacyjki zanim sie odpali
Witam.Przy słabym akumulatorze w moim przypadku na zimnym silniku przy temperaturze otoczenia około 0 stopni i poniżej przy rozruchu zaświecała sie kontrolka od ABS-u.Po wymianie aku wszystko ok.
Świece na 100% grzeją dłużej niż czas świecenia kontrolki, jest ona tylko do testu układu, w zależności od temp. silnika grzeją one odpowiednio dłużej. U mnie jak auto stało trochę czasu, i akumulator już 3 letni, po zapaleniu pojawił się komunikat że grzanie świec jest nie dostępne - brak odpowiedniego prądu, po chwili komunikat i kontrolka gaśnie, z ABS-em jest podobnie zapali się na chwilę z powodu małego prądu, potem gaśnie i wszystko jest ok. Jak już pojeżdżę przy kolejnych odpalaniach nie ma tego problemu- u mnie już tylko pomoże nowy aku, ale to po nowym roku.
ok, macie racje Panowie. Ze swiece grzeja tak dlugo, jak swieci sie kontrolka dowiedzialem sie od mechanika. Po tym, co napisaliscie sprawdzilem jednak w instrukcji i rzeczywiscie jest tam informacja, zeby uruchamiac silnik zaraz po zgasnieciu swiec, bo w przeciwnym razie niepotrzebnie nagrzewaja sie swiece.
Jako założyciel tego "wątku " dopisuję - w tym roku założyłem nowy aku Varta Silver 74Ah - jest zdecydowanie lepiej z zapalaniem. Mam jednak świadomość, że silnik z CR nie będzie nigdy zapalał tak jak ten z pompowtryskiwaczami.
Szymon
I chwala Bogu, ze Alfa nie ma pompowtryskiwaczy!![]()