10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts
zawsze wydawało mi sie że sekwencja ma czujniki odpowiedzialne za skład mieszanki- może źle się wyraziłem zresztą
--może odczytuje że gazu jest za mało i wtedy przełącza?
jak miałem zbyt skręcone ciśnienie na parowniku[magic jet]to właśnie tak się działo-jak wciskałem gaz mocno to na benzyne przechodził![]()
Witam. Podepnę się pod temat. Posiadam instalację:
-Zavoli Alisei N,
-redutkor Zavoli Zeta N(reduktor ustawiony na 35 st.),
i wtryski Zavoli PAN.
Auto sprowadzone z Włoch i tam też zakładana instalacja. O ile w lecie działało wszystko bez zarzutów. Tak w raz ze spadkiem temp. w zimie pojawił się problem auto samo przełącza się na benzynę. Dzieje się tak gdy(ale nie zawsze) rozpalam na benzynie a po nagrzaniu przełącza się na gaz. Po chwili wraca na benz. Jest też tak, że nawet nagrzany przełączy się z gazu a czasem potrafi bez zarzutu działać.
Filtry gazowe wymienione wraz z zestawem naprawczym reduktora. Podejrzenia były na map sensor. Jednak po podmianie sytuacja się nie zmieniła.
Co można zrobić w tym temacie? Jeździć się da, ale jest to denerwujące.
10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts
Wymieniłem to co było w oryginalnym zestawie naprawczym i po za tym dość długo przelewałem rozpuszczalnikiem te kanały w reduktorze żeby wypłukać ten syf. O ile pamiętam widziałem tam te sprężynki.
Ja bym obstawiał jakiś zator od butli do reduktora , za słabe ciśnienie gazu dochodzi do reduktora a komputer czyta to jako brak gazu w butli , wymień filtry , sprawdż przewód miedziany itp
Filtry wymienione. Może coś w tym jest. Zauważyłem taka rzecz, że gdy wyłącza się samo z gazu to wskaźnik pokazuje jakby butla była pusta/rezerwa a po chwili świecą się dwie kropki.
Kolego obejrzyj dobrze wiązke kabli idącą pad autem do butli bo jestem prawie pewien że gdzieś jest uszkodzona , pewnie przydzwoniłeś w jakąś pacyne śniegu i uszkodziłeś , kolega miał uszkodzony czujnik w butli , na wskażniku zero ale auto śmigało , tobie morze coś nie łączyć od wskażnika i elektrozaworu w butli i ja bym obstawiał kable . Pozdrawiam
---------- Post dodany o godzinie 17:00 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 16:58 ----------
Ps. sprawdż też połączenie masy od instalacji!!
witam. problemu samoistnego przełączania na benzynę nie znaleziono. kable wszystko ok. dodatkowo pojawił się taki problem: wczoraj jechałem na gazie i nagle centralka dała dźwięk dwa ciągłe sygnały i w miejscu diody gazu zaświeciła się pomarańczowa dioda, po czym zgasło całkiem. jeździ tylko na benzynie. nie da się przełączyć ręcznie. co mogło się stać?
szukam dobrego gazownika okolice Leżajsk, Rzeszów. chyba że polecicie gdzieś dalej.
pozdrawiam