Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Temat: Alfa 156 opinie

Użytkownik Znawca Avatar salatin
    Mieszka w
    ALBA
    Auto
    Alfa Romeo 166 3.0 V6 Q2 2003,Giulia 2.9 V6 Bi Turbo.155 2.0 16V 97.

Domyślnie

ale jak czytam forum to ludzie szukaja 156 za 6-8 tys niewiadomego pochodzenia stanu itd ,dokladam 2 tys i wyjezdzam dobrym samochodem od barusia i nie mam ryzyka ze do domu nie dojade ,nie rozumiem tego bo i tak pozniej dokladaja 2x tyle i pisza co sie zepsulo i jaka to alfa zla
    Giulia Quadrifoglio 2.9 V6 Bi Turbo
    166 3.0 V6 Q2-Jest 230KM 265NM B6+Eibach.Decat manifolds+Equal length pipes+ Ragazzon.

155 2.0 16v -Jest.CSC Marmitte,B4,Byla
    164 3.0 V6 12v- Byla
    155 1.7 TS- Byla
    159 1.75 TBI Ti - 261KM 435Nm-Byla
    Lancia Kappa 2.4 TDS-Byla
    https://www.flickr.com/photos/188123998@N07/albums

mar_1981
    Gość

Domyślnie

Szczerze mowiąc, pisząc, nie szukam samochodu za 6 tyś choć ten z rozmowy i ze zdjęć wyglądał nieźle a że do Torunia mam niedaleko to się przejechałem.
    Szukam auta do ok. 9 tyś bo wiem że opłaty (OC, przerejestrowanie), rozrząd olej, paski itp i wyjdzie z 10 tyś.
    Narazie jednak muszę przystopować bo klient się rozmyślił z moim Mondeo.
    Ogólnie "po godzinach" bawię się w detailing i samochód wygląda jak dla mnie bardzo dobrze i czysto, ale najlepiej jakbym oddał go za 3 tyś...szkoda słów.
    Nigdy nie żałowałem kasy na auta i ich utrzymanie i u mnie samochód jak wygląda tak jeździ. Wszystkie części oryginały, jak coś puka to jest wymieniane, ale ludzie jednak widzą co innego.

P.S. Ja najlepiej bym dosiadł bym kombi właśnie w automacie.

Użytkownik Romeo Avatar Barus91
    Mieszka w
    Ząbkowice Śląskie / Wrocław
    Auto
    BYŁO: 12xAR BĘDZIE: numer 13 :)

Domyślnie

Cytat Napisał mattom Zobacz post
    Ludzie nie kupują własnie przez to że auto jest wypicowane + opinia o alfach.
    Fakt sam nad barusiowa sie zastanawiałem - ale no jednak nie zdecydowałem sie z kilku swoich względów,
    jednak pokazując auto w domu pierwsze co to że auto umyte, czyste zadbane a jak za 10tys to pewnie bite z każdej strony.
    (...)
    Czasami mam wrazenie ze dla kupca auto powinno byc własnie niechlujne i zaniedbane - bo wtedy wygląda na używane.
    Ale cóż kazdy kupuje i tak to co chce.
    No masz rację

Umyte, czyste i zadbane jak wszystkie moje dotychczasowe (zresztą o auto rodziców też dbam ja )

10000 to przecież nie jest jakaś rewelacyjna (okazyjna) cena - tylko adekwatna do stanu

Przypuszczam, że jakby była czarna, to już dawno by jej u mnie nie było

---------- Post dodany o godzinie 15:17 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 15:15 ----------

Cytat Napisał salatin Zobacz post
    Barus 91 ogladalem dzis ta twoja alfe i troche poczytalem nawet tesciowi pokazalem jakie masz piekne auto i dziwie sie ze nie ma kupca na taki samochod ,dziwny jest ten swiat serio
    Dzięki.

Wydaje mi się, że to wina koloru i zimy ... Powoli ludzie zaczynają pytać

---------- Post dodany o godzinie 15:19 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 15:17 ----------

Cytat Napisał mar_1981 Zobacz post
    (...) samochód wygląda jak dla mnie bardzo dobrze i czysto, ale najlepiej jakbym oddał go za 3 tyś...szkoda słów.
    Nigdy nie żałowałem kasy na auta i ich utrzymanie i u mnie samochód jak wygląda tak jeździ. Wszystkie części oryginały, jak coś puka to jest wymieniane, ale ludzie jednak widzą co innego.

P.S. Ja najlepiej bym dosiadł bym kombi właśnie w automacie.
    Fakt, że mało kto to docenia - ale trzeba patrzeć na to inaczej: robimy to dla siebie, bo tak lubimy