Wygląda na to jak by płyn tracił właściwości jak się nagrzeje ale kurde w końcu nowy jest.Może zawory na maglu się przycinają i nie puszczają dobrze płynu wtedy to i pompa zacznie kwiczeć.Zaczynają mi się już zwoje grzać od myślenia![]()
Wygląda na to jak by płyn tracił właściwości jak się nagrzeje ale kurde w końcu nowy jest.Może zawory na maglu się przycinają i nie puszczają dobrze płynu wtedy to i pompa zacznie kwiczeć.Zaczynają mi się już zwoje grzać od myślenia![]()
Alfa Romeo 155 1.8 T.S. 1992-pozostały piękne wspomnienia 03.09.2017
Alfa Romeo 155 2.5 V6 1992
Alfa Romeo 155 2.0 Q4 1992
I wszystkie są czerwone
witam,dziś mam zamiar podjechać do znajomego na kanał. Spróbuję też wymienić jeszcze raz olej bo może problem jest w niedrożności układu??!!
Ale co Ci da wymiana płynu skoro układ może być nie drożny?Mimo wszystko spróbuj najpierw wymienić płyn jako że będzie to najtańsza inwestycja sprawdzeniowaalbo podjedź na warsztat i niech posłuchają.
Alfa Romeo 155 1.8 T.S. 1992-pozostały piękne wspomnienia 03.09.2017
Alfa Romeo 155 2.5 V6 1992
Alfa Romeo 155 2.0 Q4 1992
I wszystkie są czerwone
Sorry że tak porównam ale miałem podobny problem w ciągniku. Dokładnie w Biłoruśce jak była zimna wspomaganie śmigało znakomicie lecz gdzy silnik sie nagrzał zaczynały sie problemy dosłownie nie można było ukręcić kierownicą co prawda tam jest jeden zbiornik do całej hydrauliki. Ale problem tkwił właśnie w pompie. Zębaki były podjechane i nie podwałay odpowiedniego ciśnienia gdy olej sie nagrzał. Doslownie mówiąć mieliły olej i wymiany olejny nie dawały dużego rezultatu. Więc ja raczej stawiam na pompe kolego. Mam pompe wspomagania od 145 1.4 bx nie wiem czy przypasi. Jakbyś był zainteresowany to odezwij sie na priv.
też stawiam na pompę, ale niestety ta od 1.4 nie podejdzie![]()
wymienilem olej, jest troche lepiej. Ale zacznę sie rozglądać za jakąś używką. Wszystkim wam koledzy bardzo dziękuje za pomoc. Pozdrawiam.
Ps: temat odświeżę jak kupię pompe i za wymiane się wezmę![]()