szczerze? olej moje lampy i pisz do Yacka skoro mzoe taniej zalatwic![]()
ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam
http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html
Sprzedam AR 33, 1.7 92 MKIII kontakt priv
Amigas a ile komplet sprzegła u Ciebie?
---------- Post dodany o godzinie 21:27 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:26 ----------
a szczerze to wziąłbym tylko szkła do lamp nowe skoro reszta jest OK. Ja miałem trochę zjechane/zmatowione odbłyśniki :/
w sklepie widziałem bodajże po 550 Bosch i 580 magneti marelli sztuka :/
Były: AR 164 2.0V6 TB 1995, AR 164 Q4 1994...... jest BMW E38
Chyba będę musiał ten olej profilaktycznie zmienić dla czystości sumienia (mimo że obecny stary na pewno nie jest) Najwyraźniej masz szczęście, że trafił ci się dobry mechanik w aso, bo np. o aso fiata w Lublinie słyszałem niepochlebne opinie. Tylko co z przepływką. Są jakieś inne objawy, po których można sprawdzić który przepływomierz jest dobry. Bo jak np. pojadę na szrot dobrać coś działającego to muszę od razu po założeniu stwierdzić czy sie nadaje.
tzn ten mechanik pracował w aso fiata, teraz jest na swoim i serwisuje dwie domowe 164robi przy nich prawie wszystko a nic za to nie bierze - prawie.
Alfa 164 3.0 94r - była
Alfa 164 3.0 96r - była
Alfa 166 3.0 00r - jest
Według mnie to masz-miałes wlany jakiś dodatek uszczelniający do szkrzyni biegów żeby nie ciekło z niej, przy niskich temperaturach olej w szkrzyni ci sie robi jak smar czyli gestnieje mocno a po rozgrzaniu robi sie bardziej plynny i biegi wchadzą super lub twój olej w szkrzyni stracil juz swoje własciwosci i nadaje sie juz tylko do smażenia frytek.
Ostatnio edytowane przez mar222 ; 17-02-2011 o 12:08
Tak można to sobie wyobrazić na chłopski rozum. Jeśli jest mniej więcej tak jak mówisz to znaczy, że olej stracił swoje własności. Z tego względu, że np. jesienią rankiem też nieraz bywało ciężko, a potem lżej, ale nie do tego stopnia żeby wbijać bieg prawie bez sprzęgłaWięc najwyraźniej gdy jest zimny zbyt gęstnieje, a gdy jest ciepły robi się za rzadki.
@kasza85
Masz szczęście, że tak dobrze popadłeś, bo ciężko o dobrego i taniego mechanika.