Wystarczy zewrzeć go do masy i będziesz wiedział od czego on jest bez konieczności gotowania silnika![]()
Wystarczy zewrzeć go do masy i będziesz wiedział od czego on jest bez konieczności gotowania silnika![]()
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Ok, będę miał zajęcie przy okazji grzebania z przepływką i czujnikiem temperatury![]()
Witam.
Potrzebuję pomocy. Chcę wymienić czujnik temperatury cieczy chłodzącej który przekazuje sygnał na wskazówkę. Mam już mętlik w głowie i poprostu nie wiem który to jest. Zakupiłem dzisiaj odpowiednik (60504210) ale to jest chyba czujnik do diody informującej o wysokiej temp. I znajduje się w bloku silnika od strony ściany grodziowej. A czujnik temp od wskazówki to ten co jest z boku bloku silnika? Bo ten przy termostacie wysyła sygnał do komputera. Przynajmniej tak to rozumiem z manuala
http://www.tvc.se/AR/Workshop_Manual...g%20System.pdf
str 2. Jeśli ktoś wymieniał już czujnik od wskazówki to ma jakiś namiar na zamienniki do 8V? Bo po oryginalnym numerze nie moge nic znaleźć:/
Dzięki i pozdrawiam
Dodam jeszcze że kupiłem czujnik EPS (1.830.096) a w ich katalogu nie ma nawet innego czujnika do tego auta:/ Wypiąłem na chwilę wtyczke z czujnika znajdującego się z tyłu bloku i wskazówka dalej się utrzymywała. Czy ten czujnik mogę wkręcić w zastępstwo czujnika z boku bloku pod termostatem?
Ostatnio edytowane przez tom155 ; 09-03-2011 o 14:55