Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Temat: Montaż czujników cofania

Użytkownik Świeżak Avatar dipisi
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa 166, 2.4 jtd, 2002 r., lancia thesis 2.4 jtd 20v, 2003

Domyślnie Montaż czujników cofania

Koledzy, montował ktoś z was czujniki cofania w swojej alfie. Nie za bardzo wiem, jak sie za to zabrać. Czy trzeba zdejmować zderzak? Wiem, że pod zderzakiem jest pianka ochronna i blacha. Jak to obejść najlepiej. Może mógłby ktoś opisać jak sobie z tym poradził.
    Pozdrawiam

piter1984
    Gość

Domyślnie

montujesz normalnie wiertłem wywiercasz tez kawałek pianki, przewody możesz przeciągnąć jakby na piance bo przez nią nie przejdziesz jest cholernie twarda. Da się wymanewrować jakimś drutem tak by dojść do góry i przepleść przewody jakoś do środka. ja akurat musiałem nawiercić.

Mieszka w
    Płock
    Auto

Domyślnie

Będę musiał pokombinować, bo nie widzi mi się za bardzo ściąganie zderzaka. Wiecie ile u mnie krzyczą za montaż czujników? 250-300 złotych! Zbrodnia w biały dzień

Użytkownik Rowerzysta Avatar Rolin
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    była AR 166 2.4JTD CF3

Domyślnie

wiercisz dziury na samochodzie i przeciągasz kable jakimś wykombinowanym drucikiem, ja ogarnąłem wszystko w jakieś 2-3h

piter1984
    Gość

Domyślnie

dasz radę, ja zamontowałem je 55cm nad ziemią co daje po bokach wcięć tablicy mniej więcej na wysokości środka tablicy, zewnętrze drucikiem do otworów wewnętrznych a z tamtąd, już praktycznie do góry. ściągasz uszczelkę po otwarciu bagażnika, okręcasz 2 śruby torxowe trzymające przy niej zderzak odginasz go trochę i manewrujesz. Spokojnie da się ogarnąć.

Mieszka w
    Płock
    Auto

Domyślnie

To jak tylko się cieplej zrobi, to sie zabieram. A jeszcze koledzy napiszcie gdzie sie wpinaliscie do swiatla i zasilania.

Użytkownik Romeo Avatar żuwik
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    166 2,4 JTD CF2 '00 ` ` ` ` ` ` ` ` ` 166 3,0 V6 CF3 '03

Domyślnie

Urwał nać! Czy w tym kraju są normalni ludzie? WSZYSTKO, dosłownie WSZYSTKO jest na forum PO 3 RAZY! Wiem, bo montuję czujniki i sam szukałem miesiąc temu i jest WSZYSTKO!

240-300zł to nie zbrodnia w biały dzień tylko standardowa cena usługi wykonanej profesjonalnie, czyli nie przepychanie drucikiem i jakoś będzie, a ściąganie zderzaka, wykonanie i konserwacja przelotu, izolacja, podpięcie do instalacji, przeciągnięcie głośnika i wyświetlacza przez cały samochód.

W 2-3h masz zderzak zrzucony dwa razy ale jak ktoś woli druciki - żaden problem.

leszekbodzio
    Gość

Domyślnie

Masę przykręcasz obojętnie gdzie do nadwozia aby był goły metal,a plus do światła cofania i po włączeniu wstecznego będziesz miał napięcie.

Mieszka w
    Płock
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał żuwik Zobacz post
    Urwał nać! Czy w tym kraju są normalni ludzie? WSZYSTKO, dosłownie WSZYSTKO jest na forum PO 3 RAZY! Wiem, bo montuję czujniki i sam szukałem miesiąc temu i jest WSZYSTKO!

240-300zł to nie zbrodnia w biały dzień tylko standardowa cena usługi wykonanej profesjonalnie, czyli nie przepychanie drucikiem i jakoś będzie, a ściąganie zderzaka, wykonanie i konserwacja przelotu, izolacja, podpięcie do instalacji, przeciągnięcie głośnika i wyświetlacza przez cały samochód.
    Może i było ze trzy razy. Ale o druciku nigdzie wczesniej nie znalazlem