hahah ale to podobno u łysych nie działa![]()
hahah ale to podobno u łysych nie działa![]()
Miałem ten sam problem, rozebralem pilota - przyciski bylu pourywane - mialy styk, ale nie dawały odpowiedniego sygnalu - po lutowaniu jest bajer![]()
To ja odgrzebię kotleta, bo mam ten sam problem. Czy sytuacja opisana przez mattom ma prawo wystąpić jeśli przy naciskaniu przycisków dioda zapala się na pilocie tak jak należy, a mimo to zasięg jest tragiczny? (muszę praktycznie przykładać pilot do auta, a bagażnik otwierać wsadzając pilot do kabiny)
U mnie z dnia na dzień przestał działać pilot mimo że dioda świecie się przy naciskaniu każdego z przycisków. Później rozebrałem pilota ale nie było widać by było z nim coś nie tak. Złożyłem i przez jakiś czas działał, później znowu przestał mimo że dioda się zapala za każdym razem.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Mi się praca pilota poprawiła jak ... upadł mi na ziemięWcześniej trzeba było odprawiać jakieś voodoo,odpowiednio ścisąć w którymś miejscu, przycisk wcisnąć pod dobrym kątem ... teraz trochę lepiej, ale nadal jakieś tam swoje kaprysy ma
![]()
@ Mój ALF
Trzeba przelutować mikroprzełączniki na płytce pilota. Rozebrać kluczyk i od nowa przylutować.
-> Jadąc Alfą, czujesz jakby Twoją duszę lizali aniołowie <-
--- 148,7 KM @ 4200 obr/min ---
--- 331,2 Nm @ 2165 obr/min ---
www.cinsoft.pl
Dzięki za radę, tak pewnie zrobię.
Gdyby ktoś szukał, znalazłem manuala jak rozebrać kluczyk do 147/156: http://www.alfa156.net/tech/buttonflipkey.pdf
U mnie to chyba wszystkie 3 przełączniki na raz się nie popsuły. Więc chyba nie jest to wina mikro-przełączników.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Niestety w moim przypadku to raczej jednak nie wina pilota, bo wyciągnąłem z szuflady drugiego i działa dokładnie tak samo (bateria sprawna). Ktoś ma może jakiś inny pomysł, co to może być? Przypuszczam, że wina leży jednak po stronie odbiornika w samochodzie... Gdzie on jest zlokalizowany?