pasek wieloklinowy napewno dłuzszy bedzie potrzebny (:
pasek wieloklinowy napewno dłuzszy bedzie potrzebny (:
to panowie powiedzcie co można jeszcze kupić i porady żeby się nie wkopać
wszystko powinno być świeżo zdemontowane bo jeśli do wnętrza układu dostało się powietrze i dłuższy czas tam pozostawało to śmiało można wyrzucić to wszystko na złom.
Na pewno będziesz miał problem z wiązkami kabli, jest tego trochę do podciągnięcia dlatego najlepszą opcją jest kupić graty blisko zamieszkania żeby w razie czego podjechać jeszcze po jakąś brakującą duperelę i od razu podpatrzeć jak to wszystko jest zmontowane (najlepiej porobić sobie foty przed demontażem).
Witam mam pytanie: czy da się założyć pasek klinowy do z wersji bez klimy do takiej, która takową posiada. Pytam się bo siadła mi sprężarka rolka, sprzęgło w niej i chce pójść na skróty i założyć taki pasek. Jest szansa??
aha rozumiem.czyli najlepiej pojechać kupić i żeby koleś przy mnie wymontował i natychmiast zakładać.
chodzi o to, żeby przewody, skraplacz, czy parownik w środku nie zardzewiał (z uwagi na parę wodną w powietrzu - po to daje się osuszacz) bo zaraż sprężarka się zatrze. Poza tym warto sprawdzić na działającym silniku czy ten układ jest w ogóle sprawny i szczelny, bo potem wydasz drugi 1000 na diagnostykę i usuwanie usterki.
rozumiem,bliżej wiosny zacznę się rozglądać.
można zamknąć
przepraszam , odp do usunięcia.
Ostatnio edytowane przez Keeperek ; 09-03-2011 o 19:44
Witam , mam pytanie odnośnie klimy, nie załącza się mi ta blaszka która powinna się obracać wraz z tym paskiem na sprężarce, czy to oznacza że skończył się czynnik? Czy takie coś może spowodować jakieś problemy, klimy nie używałem wcześniej i nie zauważyłem czy działała czy nie i dlatego pytam, co może to spowodować że nie kręci. Sprawdzałem dziś przy temperaturze 9 stopni C.