yes
oczekuj bubu jutro między 7 a 8 rano
jest (prawie) zawsze
robilem tak. po resecie przekrecam kluczyk w poz 0 czekam 90s. po czym kluczyk w poz MAR uruchamiam fiatECUscan . wszystko jest ok 1k obrotów. po 3 odpaleniu auta faluje z 1,8k do 2,2 k. Czy ja robie cos nie tak??? Moim zdaniem jak by z krokowym bylo cos nie tak falowal by odrazu po resecie. A to przejade sie wszystko jest ok. az do 3 lub 4 odpalenia auta.(((((( Czy uzyc innego programu do resetu??
miałem podobnie jak podciągnąłem linkę gazu żeby hehe wyeliminować problem falowania
efekty mizerne
zrobiłem reset i niestety obroty miałem coś około 2000
resety powtarzałem i dalej nic
aż mi się przypomniało o tej lince
ustawiłem ją żeby po puszczeniu pedału gazu miała delikatny luzik, reset i obroty były już w okolicy 900
falowanie było nadal![]()
a teraz jak masz?? faluje ci nadal? jesli nie to jak to wyeliminowales??
jak ustąpi daj znac. jestem załamany i wku....ny . po resecie jest gorzej jak przedgrrrrrrrr
Chyba padł mi silnik krokowy. Po przekreceniu kluczyka w poz 0 i wyjeciu go slysze brzeczenie od krokowca. Ciekawe jakim cudem przecierz napiecie nie pwoinno dochodzic do niego. Nie wiem co robic. Musze odpinac kleme od aku. Miał ktos cos podobnego?
Po przekręceniu kluczyka w pozycję MAR słyszysz na pewno jak się ustawia przepustnica, bo musi się uchylić i to pewnie ten dźwięk słyszysz. Krokowiec wydaje inny dźwięk- cykanie.
spalanie 7.8l/100km
====================================
pomoc w diagnostyce komputerowej Alf