Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Temat: Problem z zapaleniem 156 1.8 ts

Użytkownik Quadrifoglio Verde
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

Cytat Napisał marcinifgm Zobacz post
    Nie sprawdzalem Nie wiem Gdzie Sie znajduja patrzalem w instrukcje ale tam znalazłem tylko ten 30a pod maska
    W komorze silnika przy akumulatorze są przekaźniki umieszczone w puszcze z czarną pokrywą:
    - przekaźnik układu wtrysku elektronicznego to ten oznaczony na pokrywie symbolem IN J, czyli skrajny w pierwszym rzędzie najbliżej akumulatora i najbliżej lewego błotnika,
    - zwroć uwagę, że układ wtrysku jest wg instrukcji zabezpieczony dla silników benzynowych bezpiecznikiem nr 7 o wartości 30A, znajdującym się w komorze silnika w puszcze bezpieczników głównych.
    Ponadto instrukcja podaje, że w niektórych wersjach układ wtrysku może być zabezpieczony bezpiecznikami nr 2, 4, 5, 7 umieszczonymi w dodatkowej skrzynce bezpieczników nad główną skrzynką bezpieczników. Myślę, że to też warto sprawdzić.

A tak w ogóle to jest niezwykle ciekawy przypadek, bo jeśli ciśnienie paliwa jest i iskra na świecach jest to aż nieprawdopodobne się wydaje, że wtryskiwacze nie pracują.
    Mam nadzieję, że nie uszkodziłeś ECU.

marcinifgm
    Gość

Domyślnie

jak pisalem wczesniej pompa chodzi i pompuje konkretnie, sprobuje znalesc ten przekaznik bezpiecznik pod maska 30a duzy jest ok sprawdze wtyczki z ecu moze cos sie podgjelo

Użytkownik Romeo Avatar zaviaseq
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Fiat Croma 1.9

Domyślnie

tylko dwie odekrecalem z tego co pamietam
    hmmm są trzy
    ECU - malutka
    głowica - większa
    i na listwie z cewkami jest średnia

marcinifgm
    Gość

Domyślnie

Te wszystkie masy ktore wymieniles sa podlaczone sprawdzalem cisnienie paliwa dzis ponownie poprzez naciskanie odpowietrznika i ze tak to ujme jest nie zadowalajace tzn po piecio krotnym przekreceniu kluczyka do pozycji zaplonu pojawia sie cisnienie na listwie i to bardzo slabe. nie wiem czemu wczesniej mialem duzo wieksze mozliwe ze podczas proby zapalenia napompowalo. Wie ktos jakie wartosci powinny byc na wtyczkach wtryskiwaczy ? jutro zmierze wszystko zeby wykluczyc problem od strony elektrycznej a nastepnie wyciagam pompe

Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

Ciśnienie sprawdza się na listwie, a nie na wtyczkach wtryskiwaczy - ma być ponad 3 bary.

marcinifgm
    Gość

Domyślnie

Zadalem pytanie : Wie ktos jakie wartosci powinny byc na wtyczkach wtryskiwaczy ?

Twoja odp : Cisnienie sprawdza sie na listwie nie na wtyczkach.

Pisz na temat albo wcale, nie jestem idiota i chyba nie sadzisz ze cisnienie paliwa bede sprawdzal miernikiem elektrycznym na koncowkach wtryskiwaczy.

Dziekuje i nie bierz do serca.

Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

Zadalem pytanie : Wie ktos jakie wartosci powinny byc na wtyczkach wtryskiwaczy ?

Twoja odp : Cisnienie sprawdza sie na listwie nie na wtyczkach.

Pisz na temat albo wcale, nie jestem idiota i chyba nie sadzisz ze cisnienie paliwa bede sprawdzal miernikiem elektrycznym na koncowkach wtryskiwaczy.

Dziekuje i nie bierz do serca.
    Nie sądzę, że jesteś idiotą.
    Z kontekstu wynikało, że chcesz ciśnienie mierzyć na wtyczkach wtryskiwaczy.
    Faktycznie może nie pomyślałem o innych parametrach i o tym, że chcesz sprawdzić wtryskiwacze.
    Oczywiście można sprawdzić parametry elektryczne wtryskiwaczy, ale pozwolisz, że po Twojej niezbyt grzecznej odpowiedzi, zachowam te wiadomości i już nie będę się wcale odzywał.

marcinifgm
    Gość

Domyślnie

Zmierzylem napiecie na kazdej z kostek wtryskiwaczy i jest 0.14v i spada tylko w czasie krecenia.

---------- Post added at 23:32 ---------- Previous post was at 23:03 ----------

SG0240 NAPISALEM ziekuje i nie bierz do serca.

Użytkownik Znawca Avatar czesany
    Mieszka w
    Maziarnia k. Niska, Momoty Górne
    Auto
    Była AR 156SW 1.8, jest 159 SW 1,9

Domyślnie

Pompa w koncu podaje czy nie?? Bo jakoś średnio mozna to wywnioskować po tym ze coś jest niezadowalające...
    Słychac pompę po przekreceniu zapłonu?? Czujnik uderzeniowy sprawdzony??
    Ale Rozrabia
    156 1.8 TS SW 2000r LPG Stag
    Blue cosmo

marcinifgm
    Gość

Domyślnie

pompa podaje czujnik nacislem dzis dalej bez zmian.