1. Mam w podpisie
AR 156 2.0 TS 97r
2. Tak ECU to M1.5.5
3. Zastanawiam się nad kupnem jeśli demo będzie działało prawidłowo.
1. Mam w podpisie
AR 156 2.0 TS 97r
2. Tak ECU to M1.5.5
3. Zastanawiam się nad kupnem jeśli demo będzie działało prawidłowo.
Dodam tylko jeszcze jeden objaw:
* Jeśli silnik jest na obrotach powyżej 2-3tyś to zebranie nogi z gazu powoduje dwu lub trzykrotne szarpnięcie silnika.
---------- Post added at 20:31 ---------- Previous post was at 14:12 ----------
Tak jak poradziłeś bubu321 umieściłem stosowne pomiary w odpowiednim temacie, jak byś był tak miłyTU http://www.forum.alfaholicy.org/147_...tml#post524092
A jest tak opcja dla jtd ?? jeśli tak to czy ktoś może podać linka do programu lub podesłać na maila alfadiaga pod Windows 7.
mag_club@vp.pl
Hej zrobilem u siebie mase resetow juz i zawsze lepiej jezdzila mi fura. Teraz masakra robie reset parametrow adaptacyjnych i nie moge odpalic silnika. Odlaczam MAF i odpala, podlaczam MAF z powrotem i tak jakbym wogole nie robil tego resetu. Ma ktos jakis pomysl dlaczego nie chce odpalic po resecie? MAF pokazuje dobre parametry.
zalozmy ze mam sprawny MAF a auto jest na jalowym biegu i odlaczam MAF to powinien silnik przechodzic na tryb awaryjny, dusic sie i wrzucac wyzsze obroty tak? Ale jak jest w moim przypadku ze go odpinam i sie nie dusi tzn ze jes do dupuy?
Zgadza się problemem był MAF wymieniłem i jest dużo lepiej, wcześniej zrobiłem test. Odłączyłem Przepływomierz uruchomiłem silnik zapaliła się kontrola od wtrysków i auto miała wielkiego kopa ale gasło jak się zatrzymywałem, podłączyłem ponownie na następny dzień kupiłem nową przepływkę oryginalną boscha 330zł i chodzi wszystko jak marzenie, nie wiem czy nie zrobić po jej wymianie resetu parametrów adaptacyjnych ponieważ ostatnio jak robiłem to na uszkodzonym MAF-ie czy przez to te wartości mogą być inne? Mam małe wrażenie że na odłączonym jechał jeszcze lepiej niż na nowym ale to może tylko takie wrażenie.
Polecacie zrobić reset?