Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Temat: Dlaczego dwa paski rozrządu 163 i 166 zębowe do 1.6TS???

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Pszczyna
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.6 TS 99r

Domyślnie

Dziękuję bardzo za pomoc ale jako że jest to pierwszy raz kiedy to za mojej kadencjii bedzie wymieniany rozrząd to chciałbym sie dowiedzieć jakich firm były części montowane na 1 raz i które z pośród w/w mam wybrać (pieniądze nie mają znaczenia bo nie mam zamiaru tutaj oszczędzać- zbyt poważna sprawa). Wariata nie wiem czy dostane bo gościu w sklepie zapytał co to jest.... ręce mi opadły i podziękowałem... Jaki jest koszt wariatora bo nówke chce wziąść?? P.S jeszcze ni kumam tych liczb co u góry napisałeś np Napinacz oryginał (55192240)- czyli jakiej firmy on jest i co to za nr?? sory za upierdliwość ale lubie dużo wiedzieć

JFC
    Gość

Domyślnie

Oryginał, to oryginał, po prostu to numer części występujący w dokumentacji firmy Fiat (Alfa Romeo, Lancia itd.). Oczywiści Fiat jako koncern nie zajmuje się produkcją części, więc to co kupisz będzie w oryginalnym pudełku, ale w środku będzie to produkt jakiejś firmy z którą Fiat ma umowę na dostawę części. Dlatego napisałem żebyś się trzymał producentów których podałem, bo jest duże prawdopodobieństwo, że trafisz to samo co w oryginale, oczywiście za inną (niższą) cenę.
    Co do wariatora, to teraz aktualna cena w autoryzowanym sklepie/serwisie trochę "wydziera z butów" bo wynosi 724,54 zł. Trzeba szukać i targować się np. na allegro znajdziesz poniżej 500zł.
    Mam nadzieję, że napisałem w miarę zrozumiale, pytaj jak coś, bo masz "zdrowe" podejście do tematu, więc się nie przejmuj.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Pszczyna
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.6 TS 99r

Domyślnie

Napisałeś zrozumiale ... jak poeta.. Ten wariator to lekka przesada ale cóż trzeba to trzeba. Jeszcze raz dziękuje za pomoc która naprawde bardzo mi pomogła gdyż serwis udzielił mi zbyt ogólnej odpowiedzi na zadane pytania. Pozdrawiam

cinek30
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Alfista Zobacz post
    róznią sie i to bardzo, od 2001 silniki 1.6 otrzymały niższe bloki i inne tłoki przez co ten dłuzszy pasek juz nie pasuje i pasuje ten od 1.4ts
    Dzięki za info. Teraz już wiem skąd ta różnica. Ciekawe tylko dlaczego nikt ze sprzedających nie rozdziela pasków do 159ki na te od '97 do'01 i od '01 w zwyż. Tak jak robą to w przypadku 147.