Jeśli o mnie chodzi to nie mam.
Jeśli o mnie chodzi to nie mam.
zmienilem ecu ( ale 1.8 te same oznaczenia ) i jazda probna i bledy sie nie pokazujatakze PODZIEKOWANIA ZA TRAFNE PODPOWIEDZI DZIEKI DZIEKI
No to chyba ja podążę Twoją drogą bo moje objawy są bardzo dziwne i w zasadzie nie pasują do żadnego z czujników, występują zupełnie losowo a poza tym ECU kosztuje grosze![]()
a co u ciebie sie dzieje
Przykładowo odpalam auto i ruszam, silnik jest zimny, jedzie normalnie i w pewnym momencie czuć wyraźnie jak się zamula i po kilku czasem kilkunastu sekundach się "odblokowuje". Zjawisko niezależne od obrotów i prędkości, z racji przełożeń itd itp najbardziej zauważalne na niskich biegach.
Dodatkowo czasem potrafi szarpać, ja jej trochę gazu a ona żabką i im więcej gazu tym większe szarpanie.
Tak jak napisałem wszystko na zimno, na ciepłym silniku czasem zdarzyło się że się zmuliła a ostatnio jak stałem w korku to szarpała przy ruszaniu.
Błędy w kompie takie jak u Ciebie:
1223 - błąd regulacji sondy
1224 - sonda uszkodzona
Cały czas mam mieszane uczucia czy to sonda skoro wszystko dzieje się głównie na zimno, na ciepło bardzo rzadko.
mi z rana obroty spadaly tak do 500 potem wskakiwaly na 1500 jak na ssanie jak ja jej gaz to ona zamulka po chwili odmulkai wymienilem sonde lambda uniwer MAGNET MARELLI bylo to samo jakis czas pojezdzilem sprawdzilem sonde bo myslalem ( nasluchalem sie ) ze zle mi ja podlaczyli i okazala sie rozbita ( szkliwo ) i wsadzilem stara to samo no i w koncu zdecydowalem sie na ten swojski komp i pokazaly te bledy i wymienilem znowu sonde ale teraz na BOSCH uniwer i te same bledy z nimi walczylem no i udalo sie tylko jeszcze zobacze jutro jak odpali na zimno
Zamułka i odmułka by się zgadzało, u mnie występuje. Falowanie obrotów aż takie nie, jak się wsłuchać to czasem słychać jak faluje ale oceniam że jest to +/- 30 - 40 obrotów bo nawet nie widać tego po obrotomierzu, jak wahnie trochę więcej to czasem się ruszy o milimetr, generalnie "na słuch" jakieś pomijalnie małe falowanie ma.
Napisz jutro czy jest OK, aha i jaki masz numer kompa, 0 261 200 536??
Ostatnio edytowane przez kasztelan ; 20-03-2011 o 21:37
tak ten sam a po ile sa taki kompy
~30-100zł, oczywiście używki, nowy ostatnio rzucił mi się w oczy za coś koło 4400![]()
4400 czy 440 ?