To ja jeszcze dopisze że podłączałem u siebie bx40 i kolory kabli oraz ich rozmieszczenie są też inne niż w instrukcji... Wszystkie kable podłączałem przy skrzynce z bezpiecznikami/przekaźnikami.
To ja jeszcze dopisze że podłączałem u siebie bx40 i kolory kabli oraz ich rozmieszczenie są też inne niż w instrukcji... Wszystkie kable podłączałem przy skrzynce z bezpiecznikami/przekaźnikami.
Odgrzeję kotleta, gdyż widzę, że włosi zrobili jeden wielki "burdel" z kablami. Ich kolory się nie zgadzają jak zauważyli poprzednicy jeżeli chodzi o centralny zamek.
Mniejsza z tym.
Podłączyłem uniwersalny sterownik centralnego zamka Steli men SM 188 F. Po poskładaniu wszystkiego do kupy, sterownik ładnie zamyka i otwiera drzwi z pilota, ale robi się to wszystko jednym przyciskiem ze znakiem zamykania (kłódka zamknięta), a powinno otwierać się drugim?
Jak otwieram z przycisku do otwierania to kontrolka na pilocie tylko mruga oraz w sterowniku też słyszę cyknięcie, ale brak reakcji na otwarcie z tego przycisku. Na dwóch pilotach jest tak samo.
Piloty dwu przyciskowe.
Czy jest możliwość, abym coś źle podłączył przez co tak się zachowuje?
Melduję, że problem rozwiązany.
Powodem tego defektu był jeden kabelek źle podłączony.
Podpinamy się oczywiście do kabli jakie zostały wcześniej wymienione - kremowy oraz niebieski (po przeciwnych stronach w złączu drzwi kierowcy).
Wszystko działa i zaoszczędzone na wkładkach zamków za które fiat każe sobie słono płacić...