Proszę o podpowiedź odnośnie elementu: D20A, I50
![]()
Proszę o podpowiedź odnośnie elementu: D20A, I50
![]()
W jakim programie można zdiagnozować centralny zamek?
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
Dzięki za podpowiedź.
Czy za pomocą programu można usunąć błąd? Czy jest jakiś inny sposób, aby moduł w drzwiach nie odczytywała otwartych drzwi? Oczywiście zakładając, że nie padł całkowicie moduł?
Mi się wydaje że to nie żaden "siedzący" błąd tylko po prostu uszkodzenie.
Problem można rzec rozwiązał się sam. Naładowałem akumulator i zamki zamykają się. Czasami prawy nie zaskoczy, ale wydaje mi się, że to może być wina słabej baterii w pilocie. W każdym bądź razie nie jest uszkodzenie kasety zamka, jak to może coś nie łączyć przy zamku.
Pytanie do osób znających się na elektronice / elektryce lub przerabiających temat centralnego: czy w przypadku, gdy zamek prawych drzwiach przód raz działa, raz nie działa przyczyną jest problem leżący po stronie samego urządzenia, tzn. jednostka sterująca, kaseta, czy przyczyna jest raczej po stronie przewodów? Dodam, że problem szczególnie pojawia się przy deszczu, po umyciu auta, itp. - ogólnie przy wilgoci.
Na 99% padł silniczek w zamku, do kupienia za 50 zl na allegro lub cały zamek za ok. 300zl. Normalka w 166. Najczęściej pada właśnie prawy przód. Tez mam padniety ale pogoda nie sprzyja dlubaniu.
Ostatnio edytowane przez viader ; 23-12-2014 o 21:17
Jest to trochę dziwne. W poprzedniej 166-stce jak padł silniczek, to zamek totalnie "umarł". A tu raz działa, raz nie. Szczególnie problem zanika jak jest dobrze naładowany aku, i wydaje mi się że to raczej wina problemu na kablach. Sam już nie wiem...