Te tarcze mikody mają średnicę standardową. Zmieniasz samą tarczę. Co do montażu większych tarcz jeśli Twój samochód nie służy do jazdy po torze bądź nie planujesz wsadzić tam V6 to zmiana nie jest uzasadniona![]()
Te tarcze mikody mają średnicę standardową. Zmieniasz samą tarczę. Co do montażu większych tarcz jeśli Twój samochód nie służy do jazdy po torze bądź nie planujesz wsadzić tam V6 to zmiana nie jest uzasadniona![]()
Po torze może się raz na ruski rok przejadę. Moje pytanie wynikało raczej z tego, że jakiś czas temu trafiłem na stronkę alfaworkshop i mają tam dwa rozmiary do niby do alfy 147 ale opisane że do 156 (251 i 284) - domyślam się, że te większe mogą być do modelu po FL ale nurtuje mnie co trzeba byłoby zrobić żeby takie większe zamontować?
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Owszem kolego.. Są dwa wymiary... A wiesz dlaczego??
251 - tył
284 - przód
Wielkość tarczy hamulcowej jest ściśle zależna od wielkości zastosowanego zaciskuIm większy zacisk tym większa tarcza - to jest główna różnica
![]()
No to się wszystko wyjaśniło.
Zasugerowałem się którymś linkiem będącym właśnie do tarcz 251 i to mnie zmyliło.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Jeżeli chodzi o klocki to Ferodo Premier to znakomity wybór. Jeden z najlepszych producentów klocków. TRW to też wysoka półka i tych dwóch producentów można w ciemno kupować. Co do tarcz hamulcowych to oczywiście Brembo to klasa sama dla siebie, ale niestety na rynku występują podróby. Brembo jest często podrabiane. Znajomy sprzedawca poleca tarcze również TRW. Wysoka jakość oryginału nie jest podrabiana jak Brembo. Mikody nigdy nie posiadałem więc się nie wypowiem.
Ja śmigam na przód tarcze klocki TRW tył tarcze Brembo klocki Textar w sumie bez zarzutu . Wcześniej miałem zestaw boscha też ok
przód tarcze 284mm tył 251mm
Z przodu niedawno założyłem tarcze Mikody z klockami Roadhouse (chciałem kupić TRW, ale trafiła się spora okazja cenowa) i jestem zadowolony.
Ostatnio edytowane przez sebott ; 07-04-2011 o 14:20
„Własnością człowieka jest zniknąć, śpieszmy się śmiać ze wszystkiego.”
Blaise Cendrars
roadhouse to chyba marka TRWtez mam je na tyle
O, tym lepiej.![]()
„Własnością człowieka jest zniknąć, śpieszmy się śmiać ze wszystkiego.”
Blaise Cendrars