Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 46

Temat: Opony letnie na 2011

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Brzesko
    Auto
    Alfa Romeo 159 Ti JTD Alfa Romeo GT 1.9 JTD

Domyślnie

poszukaj na forum tematu "chińskie opony? europejskie opony?" temat chyba sprzed tygodnia masz tam wszystko bez zbednego rozpisywania wystarczy przeczytac badz glebiej poszukac na forum
    'Nie uważaj się za fana motoryzacji póki nie kupisz Alfy,póki nie doświadczysz huśtawki bólu,rozczarowania i agonii po krótkiej chwili gdy wszystko jeszcze działało i byłeś na dobrej drodze'
    Jeremy Clarkson

Użytkownik Alfa i Omega Avatar nebeu
    Mieszka w
    Radom, Poland
    Auto
    Była: AR 146 TI '97 Zender | Jest: AR 166 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał zulek1986 Zobacz post
    Ja założyłem Dayton-y 320 i też jestem zadowolony ale mój rozmiar to 225/45/17 i płaciłem 320 zł za sztukę. W porównaniu z Bravurosem 2 Daytonki osiągneły dużo lepsze notowania chyba w Auto Świecie z zeszłego tygodnia był test opon.. Jeśli byś chciał to może uda mi się jutro zeskanować tabele z wynikami..
    Jeśli możliwe bardzo proszę

No powiem, że oponki nie będą zakładane do Alfy tylko Toyoty Celica 1.8 VVTLi Tsport (192 KM).

Użytkownik Alfa i Omega Avatar zulek1986
    Mieszka w
    Bystrzyca Kłodzka, Londyn
    Auto
    Alfa 156 1.9JTD 2004r oraz Volvo S90 2017

Domyślnie

Spoko jutro dorwę to gazetę bo zostałam w pracy i przeskanuje tą tabelkę z tego co pamiętam to była pierwsza część związana z hamowaniem i z całej grupy wyłonili chyba 12 opon które przeszły do następnego poziomu.. Jak masz chwile to zerknij do kiosku za auto światem i sprawdź czy w tym wydaniu nie będzie drugiej części tego testu.. A ja jutro postaram się umieścić pierwszą część..

Użytkownik Ogier Avatar tomaszko79
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 2.4 JTD 10v 150KM Distinctive - X.2002 r.

Domyślnie

w tamtym roku miałem ten sam problem i ostatecznie wybrałem 205/55 R16 Pirelli P7 Cinturato
    super oponki...jestem z nich bardzo zadowolony
    na suchym i mokrym super!!! ciche i....włoska technologia :-)
    Alfa Romeo 156 SW 2.4 JTD 10v 150KM rocznik X.2002 - NERO

epion
    Gość

Domyślnie

nebeu a u Ciebie zmieszczą sie takie oponki? Bo u mnie na 205 to profil jest 45, także w książce

Użytkownik Alfa i Omega Avatar nebeu
    Mieszka w
    Radom, Poland
    Auto
    Była: AR 146 TI '97 Zender | Jest: AR 166 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał epion Zobacz post
    nebeu a u Ciebie zmieszczą sie takie oponki? Bo u mnie na 205 to profil jest 45, także w książce
    Cytat Napisał nebeu Zobacz post
    No powiem, że oponki nie będą zakładane do Alfy tylko Toyoty Celica 1.8 VVTLi Tsport (192 KM).

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał nebeu Zobacz post
    A co sądzicie o jakiś TOYO
    zacznę tak :
    miałem ( i niestety znowu dostałem alu wraz z GY F1 ) good year F1 - fajnie klei na suchym , na mokrym źle , po jednym sezonie kilka mm braku w bieżniku
    hałas - masakra nigdy więcej tych opon

toyo - ja akurat miałem T proxes 4 215/45/17 kupione nówki - cicho , odprowadzanie wody ok, ścieralność super ( po wypadku poprzedniej AR pan z ubezpieczalni mierzył bieżnik i wyszło na każdej od 7.67 do 7. 76mm po okresie od 04.2010 do 09.2010 --- mówi samo za siebie )

p.s.
    za rok będę miał do oddanie GY F1 po dwóch sezonach za bezcen ( poprzednie F1 215/45/17 oddałem za browary )
    Ostatnio edytowane przez bocian ; 31-03-2011 o 08:10

Użytkownik Romeo Avatar Kuba_156
    Mieszka w
    Radomsko
    Auto
    Już bez Alfy...

Domyślnie

Moja Bella śmiga na oponkach Michelin Primacy HP. Teraz czeka je drugi sezon jazd. Zobaczymy jak sobie dadzą radę. Do tej pory nie narzekałem

aza1983
    Gość

Domyślnie

chyba chodziło o ten test :

TEST Auto Świat

Ja zamówiłem Falken FK 452 ... ale do jutra mam jeszcze czas, żeby zmienić zamówienie ... i nie wiem czy tak nie zrobię. opinie o tych oponkach są skrajnie różne, a nie chciałbym się w coś marnego wpakować.

W zeszłym roku kupiłem Dunlop SP Sport Maxx. Oponki są rewelacyjne ! Na suchym, na mokrym ! Sprawdzone na prawdę przy dość agresywnym i (czasem) nierozsądnym użytkowaniu. Na autostradzie wyratowały mnie przy mocnym hamowaniu. Niestety po 17tys km przednie zostały dość mocno starte...

Czytam i czytam testy , opinie ... nie wiem już kompletnie na co się zdecydować, żeby nie wpakować się w jakąś minę !

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Scuderia
    Mieszka w
    Mrozy
    Auto
    Alfa Romeo 33 1.7 8v 1991r, Alfa Romeo 164 3.0 V6 24v Q4 1994r

Domyślnie

Ja też stoję przed zakupem opon i w sumie też cały czas mam spory ból głowy w temacie wyboru. Przeglądałem testy w prasie jak i opinie w sklepach z oponami. Zasadniczo szukam bardzo dobrych opon na deszcz, bo to kwestia bezpieczeństwa. Co do testów to często nie ma w nich opon, które są w kręgu moich zainteresowań. Nawet w powyższym teście z Auto Świata są Uniroayale Rainexpert zamiast Rainsportów 2, Yokohama C.drive zamiast S.drive i Toyo CF1 zamiast T1R. W sumie z takich, które są w kręgu moich zainteresowań są tylko Vredesteiny Sportrac 3 i w sumie cieszy mnie, że są oceniane jako jedne z najlepszych, ale kosztują trochę dużo. Tak ostatecznie skłaniam się ku Rainsport2 lub T1R, które bywają nawet poniżej 300zł w sklepach internetowych.
    Alfa Romeo to rodzaj choroby, entuzjazm do czegoś co w podstawowej funkcji jest tylko środkiem transportu, to sposób na życie, szczególny rodzaj percepcji pojazdu wyposażonego w silnik