Pfourul, kup sobie nowe oryginały TRW i załóż np w ITAL AUTO gdzie zapłacisz 200 zł za wymiane wszystkich wachaczy + 60 zł geometria,
stare wachacze zostaw i będzie okazja to regeneracja i będziesz miał na następny raz, chyba najlepsze rozwiązanie
Pfourul, kup sobie nowe oryginały TRW i załóż np w ITAL AUTO gdzie zapłacisz 200 zł za wymiane wszystkich wachaczy + 60 zł geometria,
stare wachacze zostaw i będzie okazja to regeneracja i będziesz miał na następny raz, chyba najlepsze rozwiązanie
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150@190 KMAlfa Romeo MiTo 1.4 T.B. 155KMAlfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde TCT '16
Alfa 156 2.4 JTD CF2 136@175 KM 370 NM Sportpack
"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"
W poniedziałek może uda mi się pochytać kpl TRW (2x dół, 2x góra) za 660 zł, wiec wtedy albo włożę od razu oryginalne (co mi się nie uśmiecha), albo wymienię w wahaczach tuleje na PU, a nowe oryginalne sprzedam gdzieś za grosze![]()
Zastanówcie się dwa razy przed regeneracją sworzni. Usuwaliśmy olej i pomagaliśmy wysiąść panu z passata w który zregenerował sobie sworznie. Na zakręcie poczuł lekkie puknięcie, koło się pochyliło i pojechał prosto do rowu.