wojtek potwierdzam wtyczka od czujnika wody w filtrze w ostatnie mrozy spuszczałem wode bo orlen mi zafundował super paliwo![]()
wojtek potwierdzam wtyczka od czujnika wody w filtrze w ostatnie mrozy spuszczałem wode bo orlen mi zafundował super paliwo![]()
Zaczęło się niewinnie od pięknej 147 po 30sztuce tej marki stwierdzam że virus Alfa działa
Aktual:
AR 166FL 3.0 v6
AR GT
AR 166FL 2.4jtd 20v
Zastava 750
No jakoś to wyszło że do tej pory nie wymieniałem ale chyba jednak czas najwyższy. :-)
ma tutaj pare fotek tego filtra z całą obudowa i innymi duperelami
Wymiana prosta - opanowałem to juz i w dosłownie 5-10 minut mam wymieniony ten filtr, ale musisz pamietach że troche ropki może wyleciec jak bedziesz tym filtrem przewracał na boki.
Po wymianie nic recznie nie odpowietrzasz. Musisz miec jedynie szczelne wszystkie połączenia. pompka w baku wykona sama prace. Wystarczy ze 2 razy tylko raz przekrecic kluczyk w stacyjce i słuchac co dzieje sie w baku, bo bedzie tak bulgotac jak przestanie odpalasz i znów cieszysz sie jazdą
Swoją drogo musiałbys teraz wpasc na spota do rybnika![]()
Ostatnio edytowane przez majster ; 09-04-2011 o 13:13
Wpadnę może następnym razem, niestety 10.04 jestem w pracy od południa a wolne sobie wziąłem na czas kiedy bella będzie u mechanika. Niestety mam problem z przekładnią kierowniczą oraz wymieniam zawieszenie tył. Tuleje mam tak zapieczone że chyba udarem będą wybijane
Teraz jeszcze doszła sprawa z filtrem.... zaplanowałem sobie że wszystko zrobię bo niestety źle mi się jeździ z tymi usterkami i tym pie.....ym stukaniem w kole...
Jak będziemy już sprawni i gotowi to wpadniemy na spocika
W każdym razie dzięki za info dot. filtra.
Pozdrawiam