Witam
Czy te szpilki z ktorych wykrecane sa nakretki (na tym obrazku) Wymiana wahacza górnego
sa dostępne i mozna je wymienić? W 2 szt skonczyl sie gwint i sa skontrowane.
Witam
Czy te szpilki z ktorych wykrecane sa nakretki (na tym obrazku) Wymiana wahacza górnego
sa dostępne i mozna je wymienić? W 2 szt skonczyl sie gwint i sa skontrowane.
Z tego co pamiętam , bo pare dni temu wymieniałem w mojej belli spręzynki na twardsze to te szpilki od wachacza nie są wymienialne i raczej będziesz zmuszony zakupic nowy wachacz lub poprostu przegwintuj je na mniejsze bo standardowo są to chyba M6 więc na M5 nie powinno być problemu i tylko zmienisz nakrętki i dla pewności po jednej podkładeczce na każda szpilke i po sprawie. Zawsze jest to mnijeszy koszt niż nowy wachacz.
"You cannot be a true petrolhead until you've owned one... it's like having really great sex that leaves you with an embarrassing itch." Jeremy Clarkson o Alfa Romeo
Tylko to co koledze sie uszkodziło to nie jest konkretnie zwiażane z wahaczem górnym. To jest czesc wahacza górnego, ale osobno montowana - jest poprosty przykrecona do wahacza jedną długa srubą i w tym jest poduszka amortyzatora. Też jest ten elementy wykonany z aluminium i te sruby co z niego wystawały to były u mnie tak jakby wwulkanizowane w ten element.
Jeden błąd przy tym montażu to użycie tego klucza pneumatycznego...
Chodzi o ten element do ktorego mocowany jest amortyzator itd. a to ma cztery szpilki, ktore wychodza z kielicha gora. Zerwaly sie gwinty przy uzyciu recznego klucza![]()
Ja mam podobny problem z tym że u mnie ukręciła się dosłownie szpilka z łapy. Na razie mam zamontowane bez jednej śruby, ale łapa już w drodze więc niedługo będę montował nową. Co do szpilek amortyzatora to przeglądałem alledrogo i nigdzie nie mogłem znaleźć osobno tego elementu. Jest możliwość dokupienia amortyzatora ze szpilkami łącznie już zamontowanymi.
Z własnego doświadczenia wiem też że nie można ich za mocno dokręcać, najlepiej to robić wg wskazań producenta co do momentu dokręcania i dokręcać kluczem dynamometrycznym.
W przeciwnym wypadku kilka mocniejszych dokręceń i mamy po gwincie.
No tak ale dwie śruby sa od uchwytu wachacza a dwie od poduszki amora. Jeśli nie masz kasy zeby kupić albo uchwyt wachacza lub poduchę amora to najtaniej i najprościej jest przegwinotować szpilki jesli nie wyrwało ich z uchwytów.
"You cannot be a true petrolhead until you've owned one... it's like having really great sex that leaves you with an embarrassing itch." Jeremy Clarkson o Alfa Romeo