Witam! Będę zmieniał felgi na alu i muszę zakupić szpilki, zna ktoś dokładny rozmiar szpilek?
Witam! Będę zmieniał felgi na alu i muszę zakupić szpilki, zna ktoś dokładny rozmiar szpilek?
dzięki. masz racje, są to śruby, ale często w hurtowniach figurują pod nazwą szpilki i z przyzwyczajenia tez tak napisałem![]()
Szanowni koledzy, rok temu przed zimą wymieniłem felgi na stalowe, a co za tym idzie musiałem kupić inne śruby, bo te od alusów miały ruchome stożki. Wziąłem jedną od alusa i poszedłem do sklepu, okazało się że nie ma śrub o takiej długości, ale to i tak nie ma znaczenia bo śruby przechodzą na wylot więc kupiłem te dłuższe.
Wymieniając teraz felgi po przykręceniu śrub coś się ocierało- regularnie im większa prędkość tym szybsze ocieranie. Przy przednich kołach tylko, wziąłem odkręciłem koło, patrzę a tam jak się patrzy na śrubę z czoła to jakby wypolerowane- czyli jednak śruby nie mogą być dowolnej długości tak?
Prosiłbym o podanie wymiarów śrub które należałoby kupić aby wszystko było w porządku.
Z góry dzięki.