Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Temat: Jaki wosk?

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    PL
    Auto
    156

Domyślnie

Czyli rozumiem, że to http://www.mrcleaner.pl/scholl-pasta...50g-p1034.html mogę śmiało zamawiać. Dobrze piszą o niej na forum

dartzeel
    Gość

Domyślnie

Pasta polerska może być Farecla G2 - ja mam całą polerke auta za sobą (dawno robiłem) - efekty widać do dziś 0 tylko nie jeździć na myjnie automatyczne bo to psuje cały efekt!
    Wosk Megs World Class + odżywke mam teżz mega, coś tam Step 2, i daje fajne efekty, razem lakier jak lustro, piękny głęboki, chociaż nie ma efektu Mirror Glaze.

Chociaż ten zestaw od agentzo to taki high level już, ale tak powinno to wyglądać:
    - mycie pianą
    - mycie normalne (gąbka a najlepiej na dwa wiadra)
    - usuwanie smoły owadów i innych jeśli nie zeszły z pianą
    - jak jest tragedia to polerka, jak nie to glinka, a potem polerka (Swoją drogą - jest sens glinkowania przed polerowaniem?)
    - odżywka do lakieru typu Deep Crystal Step Two (MEguiars, inne firmy też to mają)
    - wosk - najlepsze są na carnaubie, ale niestety ona sie szybko zmywa, chociaż technologia idzie do przodu

i dbać o auto i unikać myjni automatycznych jak ognia

Inna sprawa że Megs ma drogie akcesoria, proponuję poszukać u innych.

I co ważne - myć i woskować szamponem z tej samej firmy - nie zmywają wosku.
    I dobry szampon - miałem kieydś Turle Wax platinum - pięknie się pienił, pieknie pachniał, świetnie mył, ale coprawda kosztował troche.
    I woski tylko bezbarwne

Nie wiem jeszcze czy kupie Saaba czy Alfe ale napewno będzie pięknie wyglądać bo lubie detailing.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar KamilP
    Mieszka w
    LPU
    Auto
    Alfa Romeo 1.9JTD 2002r

Domyślnie

Cytat Napisał dartzeel Zobacz post
    Farecla G2 - ja mam całą polerke auta za sobą (dawno robiłem)
    To chyba jesteś jedynym pasjonatem detalingu który był zadowolony po użyciu tej pasty Ja bym tego koło samochodu nie postawił a co dopiero na lakier położyć Jak chcesz profesjonalną polerkę to tylko w 3 etapach:
    1. Pasta o największych właściwościach ściernych która usuwa największe rysy np. Menzerna 500
    2. Pasta do usuwania swirli np. Menzerna 2000
    3. Pasta wykończająca np. Menzerna 4000
    Oczywiście to tylko przykłady, każdy dobry producent ma takie zestawy 3M ma 3 kolory korków lub PB SSR 1-3. Do tego specjalne pady i gąbki o różnych twardościach
    Swoją drogą - jest sens glinkowania przed polerowaniem?
    Glinkować powinno się zawsze przed polerowaniem żeby usunąć wszelki nawet niewidoczny brud. O ile glinkowałeś już auto to wiesz jaki poślizg ma lakier przed i po. Glinka czyści lakier mechanicznie a cleaner chemicznie. W sumie to chyba jak nie robimy polerki to nie powinno się glinkować bo zawsze odkryjemy sporo rys nie mówiąc o tym że jak się coś dostanie pod glinke to możemy sobie nieźle porysować lakier
    I co ważne - myć i woskować szamponem z tej samej firmy - nie zmywają wosku.
    W przypadku profesjonalnej chemii to nie ma znaczenia - raczej żaden z markowych szamponów nie usuwa wosku
    Alfa Romeo 156 1.9JTD, 2002r, blu cosmo:-)
    Moje portfolio