Wielkie dziękiNapisał kmito
Wielkie dziękiNapisał kmito
Witam!!!A ile oleju mieści układ wspomagania?
Zgadza się, warto sprawdzić przewody. Mialem podobne objawy, plyn w zbiorniczku był. Po kilku dniach wziął se i wyleciał przez skorodowany aluminiowy przewód, zupełnie nagle w ciągu pół minuty. Warto sprawdzić te przewody.
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
Skoro do 156-stki wchodzi 1l to pewnie do166-stki nie powinno wejść dużo więcej.
Mam jeszcze jedno pytanko!Czy jeżeli ściągnę osłonę silnika (od dołu) będę miał dobry dostęp do przewodów między zbioniczkiem wyrównawczym a chłodniczką?
Powiem szczerze,że jeszcze nie zaglądałem do mojej Belli.
Patrząc na silnik z góry po prawej stronie komory silnika są widoczne przewody(zarówno gumowe jak i rurki).Przewody te prowadzą pionowo ze zbiorniczka wyrównawczego w dół pod silnik.Ze schemat ukł.wsp.wynika że chłodniczka będzie po lewej stronie pod silnikiem(patrząc na silnik z góry)
Witam wyciek mi dziś płyn od wspomagania i prosze o pomoc. Jeszcze nie zaglądałem pod samochód ale wyciek zlokalizowałem. Wycieka gdzieś pod chłodnicą wody przy zderzaku, po prawej stronie jast tam (jeśli się nie myle) chłodnica od wspomagania i tam pęk wąż.
PYTANIE tam są dwa węże przypływ i odpływ od chłodniczki mocowane na obejme, czy zarobione gwintem i przykręcane do chłodnicy,a jak długie te przewody (z kąd idą) z zbiorniczka czy może z pompy i jeszcze te węże to gumowe, zbrojone .... pozd i dziękuje