no dobra wbić większego torxa,ale jak mocno tłukłeś w ten klucz czy ta miska jest tak mocna ze wytrzyma moje natarcie na korek młotkiem,a co podgrzałeś korek czy klucz
no dobra wbić większego torxa,ale jak mocno tłukłeś w ten klucz czy ta miska jest tak mocna ze wytrzyma moje natarcie na korek młotkiem,a co podgrzałeś korek czy klucz
Ja miałem korek na imbus, wbiłem torxa, podgrzałem korek, wielkiego tłuczenia nie było.
podgrzewany metal się rozszerza, więc po podgrzaniu korka będzie odwrotny efekt do zamierzonego - jeszcze bardziej "zacieśni" się w otworze
Nie Jeździj Szybciej Niż Lata Twój AnIoŁ StRóŻ !!!
"Na cudze błędy patrzymy jak na cudze żony. Mamy z nich dużo więcej radości niż ze swoich własnych." - Charles Chaplin
Mi pomogło nie raz ;-)
no nic jutro spróbuje raz jeszcze,będę miał dużo czasu jak na razie z tego co próbowałem to wygląda na to ze klucz żabka będzie najrozsądniejszy
najrozsądniej to kupić spód miski , nawet u nas w bazarze. Jak cieknie to odrazu wymienić uszczelkę.
Inna wersja, podjechać na stacje wymiany oleju i go odessać... a korek olać.
JEzęli jest już tak zmasakrowany różnymi sposobami odkręcenia, nie wiadomo w jakim stanie jest gwint. A łątwo go uszkodzic. Głupio by było by gdzeis w trasie wypadł.....
Bez przesady to już lepiej nawiercić ten korek i użyć wykrętaków, czy też przyspawać do niego jakąś śrubę.
Gwint gdyby był w złym stanie to by tego korka tak nie trzymał, no chyba że jest przyklejony.
popieram, jak nie dasz rady "żabą", to faktycznie nakrętkę przyspawać - za parę złoty Ci to w byle warsztacie zrobią...a resztę już sobie sam zrobisz. w sumie korka po długości jest sporo, nawiercić otwór (nie przewiercając) i wykrętak też powinien dać radę.
kolega borsukmax w pierwszym poście napisał że sam dokręcał korek rok wcześniej to chyba wie na co go tam wkręcił...
Ostatnio edytowane przez marcin.sc ; 21-04-2011 o 20:44
Nie Jeździj Szybciej Niż Lata Twój AnIoŁ StRóŻ !!!
"Na cudze błędy patrzymy jak na cudze żony. Mamy z nich dużo więcej radości niż ze swoich własnych." - Charles Chaplin