Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Temat: teraz ja rozbudze temat z katem

Użytkownik Romeo Avatar borsukmax
    Mieszka w
    piotrków trybunalski
    Auto
    ALFA ROMEO 156 1.8 106KW TS

Domyślnie

no właśnie podobno nie przeszkadza,nie chce popełnić błędu,ale co wypruć wszystko ze środka,jakaś rurę się tam wbija czy coś bo i tak gdzieś czytałem,a ja mam taki orginalnie
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	21017.jpg
Wyświetleń:	67
Rozmiar:	21.5 KB
ID:	24709  

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Danek
    Mieszka w
    Gdańsk/Debrzno
    Auto
    Alfa Romeo 156 FL 1,9jtdm Była Alfa Romeo 156 2.0TS 2000r.

Domyślnie

ja mam razem z tłumikiem(nie wiem czemu), więc mam troszkę gorzej. Ja będę próbował rozciąć z góry,otworzyć, a później zaspawać tigiem(ze względu na przeglądy). Ale jak nie masz dostępu do tiga to myślę, że tłumikarz dużo za to nie weźmie,a może nawet nic bo te bebechy są trochę warte(platyna)

ViP Alfa i Omega
    Mieszka w
    Koszalin
    Auto
    AR 156 1.8 TS 1999 MB 124 3.0 24V

Domyślnie

Cytat Napisał kabanow Zobacz post
    Cytat Napisał borsukmax Zobacz post
    http://moto.allegro.pl/katalizator-a...540967762.html http://moto.allegro.pl/katalizator-a...540967762.html dodam ze mam jedna sonde
    Ten jest dla wersji przed liftem

Cytat Napisał ziomster Zobacz post
    http://moto.allegro.pl/hit-katalizat...572060069.html
    Ten po....
    nie wiem jak to się ma do twojej teorii ale to co mam u siebie (1,8 TS z 1999 roku) gabarytowo jest zblizone do tej puszki którą podałem w linku z allegro. druga rzecz to właśnie tą większą puszkę dobrano do alfy kolegi (też 1,8 TS w starej budzie).
    Moja eks:
    Alfa Romeo 156 1,8 TS CF2 1999

Użytkownik Ogier Avatar stembalski17
    Mieszka w
    K-Z
    Auto
    AR 156 1.9JTD 105 KM

Domyślnie

A ja kupilem do siebie cos takiego:
    http://allegro.pl/strumienica-katali...469267214.html
    podeszlo bez problemu i spisuje sie swietnie

Mieszka w
    piotrków trybunalski
    Auto

Domyślnie

gadałem z tym tłumicielem dziś rano powiedział ze do ts w benzynie muszę zapomnieć o strumienicy,tylko kat prawdziwy,ponieważ z doświadczenia wie ,a widzę ze wie co mówi,ze łep mi urwie ponieważ tył będzie głośny,mówi również ze jts czyli ropa na tych strumienicach sprawuje się świetnie,cicho i nawet można powiedzieć ze umiarkowanym stopniu poprawia osiągi ,jedna do benzyny mówi nie ,ponieważ nie ma zamiaru słuchać ze jest coś nie tak z jego strony,poparł to tym ze miał już klienta z alfa z podobnym silnikiem i po trzech dniach prób i testów mówi stanowczo nie ,co tez widać po jego aukcjach,na jednej są strumienice do jtd,a na drugiej katy do benzyny,już zamówiłem wiec jak założę pogadamy

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Lancer, Giulia quadrifoglio

Domyślnie

borsukmax
    mówi również ze jts czyli ropa na tych strumienicach sprawuje się świetnie

Kolego jts to benzyna i uwierz na słowo że za ..uja nic oprócz kata się w niej nie sprawdza, tym bardziej że lambdy za katem.
    Może z jtd się pomyliłeś.

Użytkownik Quadrifoglio Verde
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

Cytat Napisał ziomster Zobacz post
    w sumie to jestem ciekaw czy ktoś będzie znał jakis sposób sprawdzenia katalizatora. ja raczej profilaktycznie przymierzam się do wymiany. tylko ja planowałem zakupić coś takiego:

http://moto.allegro.pl/hit-katalizat...572060069.html

jakiś on większy od tych które kolega pokazał w pierwszym poście - ktoś wie why?
    Ja też myślę, że to jest najlepsza alternatywa.
    Te krótkie katalizatory przedłużone rurą, żeby pasowały do TS z 1 sondą, nie mają tłumika i pewnie po zamontowaniu będzie za głośno.
    Warto więc chyba wydać trochę wiecej na taki właśnie zestaw.
    Jak już zamontujesz to napisz, jak się sprawuje.

Mieszka w
    piotrków trybunalski
    Auto

Domyślnie

oj się pomyliłem jtd,bo mnie korna na wszystko czasu brak,wiem ze przy dwóch sondach się nic nie oszuka,myślę ze na piątek już będzie,w sobotę wymiana ,na-pewno napisze jak i co,cena trochę mała jak na kat ale może nie w każdym przypadku cena odpowiada produktowi,oby było ok,Panowie a powiedzcie czym grozi jazda z takim katem do dupy,albo czy wogóle jeździć. a co do tego gościa z allegro to faktycznie powiedział ze ropa w alfie i strumienica jest ok,ale benzyna odpada po takim zestawie nie daje gwarancji i nie uznaje reklamacji,ponieważ to testował i wie że się nie da oszukać,uznał ze alfy w benzynie to jedno z aut które wymagają stosunkowo mocnych zasad jeśli chodzi o układ wydechowy,wiec na swoich aukcja wyraźnie pokazuje co do benzyny i disla,przed zakupem trzeba również go poinformować jaki mamy dokładnie silnik

---------- Post added at 19:17 ---------- Previous post was at 18:59 ----------

kabanow
    a u Ciebie jest głośniej lub odczuwasz jakieś negatywy

---------- Post added at 19:57 ---------- Previous post was at 19:17 ----------

http://motoryzacja.interia.pl/wiadom...FYINfAodYxt_Aw tak to wygląda gość w moim mieście za mój powiedział mi 200zł
    Ostatnio edytowane przez borsukmax ; 27-04-2011 o 20:08

ViP Alfa i Omega
    Mieszka w
    Koszalin
    Auto
    AR 156 1.8 TS 1999 MB 124 3.0 24V

Domyślnie

Cytat Napisał SG0240 Zobacz post
    Ja też myślę, że to jest najlepsza alternatywa.
    Te krótkie katalizatory przedłużone rurą, żeby pasowały do TS z 1 sondą, nie mają tłumika i pewnie po zamontowaniu będzie za głośno.
    Warto więc chyba wydać trochę wiecej na taki właśnie zestaw.
    Jak już zamontujesz to napisz, jak się sprawuje.
    Majkel ma u siebie właśnie ten katalizator i nie słyszałem żeby narzekał. ja będę katalizator wymieniał przy okazji montażu rury i tłumika od Noviteca - na pewno podzielę się efektem końcowym
    Moja eks:
    Alfa Romeo 156 1,8 TS CF2 1999

Mieszka w
    piotrków trybunalski
    Auto

Domyślnie

założyłem go dziś w tym deszczu,były małe niedociągnięcia,ponieważ rura od strony bagażnika z nowym katem nie za bardzo pasiły ze sobą na oko ,ale jak się ściągnie dobrze śrubami wyglądana na to ze jest dobrze,znowu od strony silnika otwory nie za bardzo się pokrywają ale dałem rade,jak już odpaliłem to alfa się dusiła nie chciała się wkręcać na obroty i była głośna.Po dwóch minutach było ok cicho i jak dawniej,wiec w drogę ,w drodze poczułem straszny smród,wychodzi na to ze się przepalał,ogólne wrażenia są takie ze jak by lepiej się wkręca na obroty i jak by trochę lepiej przyspieszała,ale nie mam na to żadnych dowodów wiec o tym zapominamy,ogólnie polecam pamiętać trzeba również o nowych śrubach i uszczelce która dostałem gratis,jak dla mnie jedyna wada jest roczna gwarancja