Też tego nie polecam, ale kolega alces1 pytał czy można. Kiedyś widziałem opis takiej operacji na nieistniejącym jużforum147.com.
Też tego nie polecam, ale kolega alces1 pytał czy można. Kiedyś widziałem opis takiej operacji na nieistniejącym jużforum147.com.
Były:
Alfa Romeo 147 1.9 JTD 140 KM
Alfa Romeo Gtv 2.0 TS 150 KM
Alfa Romeo 145 1.4 TS 103 KM
Jest:
Alfa Romeo 147 1.6 TS 105 KM Rosso Proteo
Alfa Romeo MITO 1.4 Multiair 105 KM Rosso
Ja zgodnie z opisem na forum147 mam wycięty tunelkupiłem wówczas sam podłokietnik ze stelażem bo gość miał strasznie poharatany ten tunel..
żadnych trudności w tym nie ma.. szablonem do wycięcia otworu jest ta ostatnia prostokątna kieszonka.. po prostu mocnym nożem wycina się dno tej kieszonki.. zakładamy tunel razem ze stelażem już na swoje miejsce.. przykręcamy stelaż najpierw a potem tunel.. i na koniec wkładamy podłokietnik.. dokręcamy jedną śrubkę i gotowe.. i gwarantuje że nikt nie zauważy że ten tunel nie był przewidziany do montażu podłokietnika.. nawet sobie wywierciłem identyczne otwory po bokach do montażu stelaża podłokietnika.. kupiłem nowe zaślepki w ASO.. więc nie do odróżnienia jak podłokietnik jest na miejscu
![]()
A tunel od GT pasuje to 147?![]()
Pasuje, widziałem już takie przeszczepy. Ktoś na forum miał coś takiego, tylko już nie kojarzę kto.
Już znalazłem. Tunel z GT w 147 miał Omen:http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...v_nero-18.html
Ostatnio edytowane przez śmigacz ; 20-02-2015 o 23:32
Były:
Jest:
Myślałem zrobić tak, jeśli ma ktoś to poproszę zdjęcia.![]()
Dzięki za odp.
Ja prawdopodobnie zrobię tak, jak Wheeler, bo tunel który kupiłem wraz z podłokietnikiem jest nieco wytyrany i pęknięty.
Powiedzie mi proszę jeszcze jak zdemontować tunel i od czego zacząć?
Pozdrawiam.
- Rafał
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Wymianę tunelu opisałem kiedyś tytaj:http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...ietnikiem.html
Dużym ułatwieniem byłoby wymontowanie foteli, ale i bez tego dasz radę.
Były:
Jest: