Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Temat: Jak fachowo sie to nazywa?!

Użytkownik Rowerzysta Avatar szalonyJohn
    Mieszka w
    Radomsko
    Auto
    Alfa Romeo

Domyślnie

są dwa problemy! do rozwiazani i chyba rostrzygnie to komp. 1 silnik zgasł jakby wyłączył zapłon to bardziej stawiałbym na ECU(dzieki kabanow) no ale jesli t niego niemoze wydobywać sie żaden dzwiek no to raczej krokowiec lub przepustnica, tylko ze jesli krokowiec to czy silnik kopcił by na siwo( z pewnoscią to nie jest olej) predzej od przepustnicy? hmm mozna teraz pogdybać ale chyba trzeba bedzie jutro wybrac sie do wielkiego elektronika!

JFC
    Gość

Domyślnie

To po lewej, to silniczek krokowy, ale to co widzisz to obudowa.

Właściwy silniczek wewnątrz przez "przekładnie ślimakową" (kurde chyba tak się to nazywa) steruje przepustnicą (ta okrągła klapka). A krócej na oś tego silniczka nałożony plastikowy wałek z zębatką ślimakową napędza koło zębate też plastikowe i pewnie gdzieś tu coś nie wydoliło. A dlaczego nie mam pojęcia może masz brudną przepustnicę i coś podstawiło i rozpitoliło te plastiki (czysta teoria z mojej strony).
    Można to rozebrać i zobaczyć, ale ostrzegam, że jak to zaczniesz czyścić, wyciągać, to trzeba zrobić po złożeniu reset parametrów adaptacyjnych. Jak nie masz czym i nie masz pojęcia jak, sam nie ruszaj, (bez obrazy) ale lepiej poszukać kogoś "kumatego".

Mieszka w
    Radomsko
    Auto
    Alfa Romeo

Domyślnie

Wyczyścic rozebrać złozyć nie problem ,ale jesli muwisz o jakims resecie to niewiem o co chodzi,ale domyslam sie ze o wykasowaniu błędów tak? i A to predzej własnie bedzie to o czy piszesz JFC zdazyło sie tez jak dodawałem gazu przy sprawdzaniu co tam niegra taki głos jakby za duzo powietrza dostawał przy dodawaniu gazu taka dławka to własnie predzej bedzie własnie przepustnica,ale tak jak mowie gdybac to sobie mozna! wkur...y jestem tylko teraz bardzo bo jak na złosc z finansami musze oszczedzac no to masz ci los zawsze coć zawsze cos!
    Ostatnio edytowane przez szalonyJohn ; 30-04-2011 o 05:55

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 TS

Domyślnie

Cytat Napisał szalonyJohn Zobacz post
    wkur...y jestem tylko teraz bardzo bo jak na złosc z finansami musze oszczedzac no to masz ci los zawsze coć zawsze cos!
    Alfa Romeo......najpierw żeby je mieć trzeba je pokochać Bo miłość wszystko wybacza....
    Uzupełnij profil w pojemność,typ i rok.
    Ostatnio edytowane przez kabanow ; 29-04-2011 o 21:43

Mieszka w
    Radomsko
    Auto
    Alfa Romeo

Domyślnie

A zapytam z ciekawosci! kiedy silnik zgasł wyciągłem cewki i sprawdzałem czy jest iskra kiedy trzymałem tą obudowe którą wykreciłem z wszystkimi fajkami miała przebicie czy to mozliwe zeby było na tym przebicie? czy to nie jest cos nie tak? Bo moim zdaniem nie powinno nic miec takiego miejsca!

JFC
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał szalonyJohn Zobacz post
    Wyczyścic rozebrać złozyć nie problem ,ale jesli muwisz o jakims resecie to niewiem o co chodzi,ale domyslam sie ze o wykasowaniu błędów tak?........
    Żeby przybliżyć o co chodzi z tym resetem....dla przykładu tutaj http://www.forum.alfaholicy.org/147/...tacyjnych.html

Mieszka w
    Radomsko
    Auto
    Alfa Romeo

Domyślnie

czyli jak zrobie tą druga procedure to tez bedzie ok? czy jednak trzeba bedzie miec komp?

JFC
    Gość

Domyślnie

Szczerze.....to jednak dałbym fachowcowi podpiąć, zawsze warto sprawdzić wszystkie parametry. Co do tego resetu, to dałem tylko na przykład o co chodzi....czy zadziała w Twoim przypadku, może jednak zapytać kolegi bubu321 (guru tego forum jeżeli chodzi o takie sprawy), nie wiem czy do wszystkich wersji ECU i oprogramowania można zastosować takie "myki".

Mieszka w
    Radomsko
    Auto
    Alfa Romeo

Domyślnie

Ja juz mówie pass!! w czwartek zaprowadze autko do fachowca! teraz auto jedzie mniejwiecej 4 km i staje! poprostu tak jakby wyłączył zaplon trzeba poczekac z godzinke i znowu pojedzie z 4 km! i przy tym zapala sie kontrolka układu wtryskowego i tak jakby zawór po odpaleniu cykał a pozniej ustaje!