Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Temat: Przestroga dla innych i ostatnie pozegnanie z 156

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

szkoda słów na takich imbecyli... Współczuje bo wiem co to znaczy jak ktos rozwali ci auto o które sie dbało... Ja Dosłownie tydzień temu dostałem strzał od tira w tył.... Jestem cały na szczescie.

Użytkownik Romeo Avatar sickboy
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 159 1.9JTDm 16V Distinctive 2006r

Domyślnie

Cytat Napisał tymmic Zobacz post
    ... ostatnie pozegnanie poniewaz na 100% bedzie kasacja ze wzgledu na zbyt wysokie koszty naprawy. Pozwol ze wymienie :
    2x lampa xenon, zderzak, pas przedni, wzmocnienie przednie, oba błotniki , maska , halogeny x2 , chlodnica wody, chlodnica klizmatyzacji, oslona dolna silnika, obudowa chlodnicy z wentylatorem, oslona katalizatora. Pozatym obawiam sie o skrzynie biegow i ogolnie niechce bitego auta
    Nie przekonałeś mnie tym Podejrzewam że ubezpieczalnia wystawi szkodę całkowitą, ale w dalszym ciągu uważam że auto jest do uratowania. Wymienisz uszkodzone elementy na nowe (używane) i jak znajdziesz dobrego lakiernika to nie będzie śladu po naprawie. No może tylko w Twojej pamięci, ale uważam że jeżeli ta Alfa coś dla Ciebie znaczyła to powinna dostać "drugą szansę".

Nero Provocatore - AR159
    Jedna mARka - Jeden Klub - Alfaholicy

Użytkownik Romeo Avatar Krajcok
    Mieszka w
    Oberschlesien

Domyślnie

Cytat Napisał tymmic Zobacz post
    sickboy ostatnie pozegnanie poniewaz na 100% bedzie kasacja ze wzgledu na zbyt wysokie koszty naprawy. Pozwol ze wymienie :
    2x lampa xenon, zderzak, pas przedni, wzmocnienie przednie, oba błotniki , maska , halogeny x2 , chlodnica wody, chlodnica klizmatyzacji, oslona dolna silnika, obudowa chlodnicy z wentylatorem, oslona katalizatora. Pozatym obawiam sie o skrzynie biegow i ogolnie niechce bitego auta Ale spokojnie narazie kupilem zabojcze 700cm w CC ale mozecie byc pewni ze razem z moja postanowilismy ze po slubie ktory bedzie we wrzesniu kupimy piekna nastepczynie 156 lub totalne marzenie Giulietta ale raczej narazie nie osiagalne
    Szczegolnie dramatycznie brzmi oslona katalizatora i dolna silnika

Chopie, naprawiaj to auto, naprawa nie bedzie drozsza jak 6-7 tys zl. Jesli masz mozliwosc wziecia kasy od ubezpieczyciela, to na pewno wyjdziesz na tym sporo do przodu, bedzie na Giulie Koniecznie zrob dokumentacje foto dla kolejnego usera, zeby nie opowiadal Ci, ze auto bylo z 2 sztuk spawane.
    Ostatnio edytowane przez Krajcok ; 30-04-2011 o 16:03
    Krajcok
    GT JTD Q2 Rosso Scuderia 205 PS (historia)
    XKR 4.0 V8 kompressor

Użytkownik Znawca Avatar andrzej1980
    Mieszka w
    Nałęczów
    Auto
    Alfa 155 1.8

Domyślnie

Nie licz na sprawiedliwość w tym kraju. Bież z targu 3 Ruskich a oni wymierzą im sprawiedliwość za ciebie.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar sskamilss
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6 TS/ Volvo xc 60 D5 AWD

Domyślnie

Przyjmij wyrazy głębokiego współczucia! nie wyobrażam sobie sytuacji, w której ktoś zrobiłby to z moją Alfa, znalazłbym, zabił, zakopał, odkopał i jeszcze raz zabił! Nie poddawaj się i przemyśl jeszcze raz opcje zrobienia Belli!!!
    Czasami to aż mi głupio, że inni mają takie brzydkie samochody

tymmic
    Gość

Domyślnie

Dziekuje wszystkim za cieple slowa Wiedzialem ze wsrod swoich najlepiej a były plany na zlot Alfaholikow no ale trudno...

Co do naprawy auta dlugo nad tym myslalem i moim zdaniem nalezy wziasc pod uwage ze auto bylo dosc daleko przesunieta do tylu a stala na 1 biegu. Jak wracalem nia do domu (jakies 500m) to cos chrupalo w skrzyni a wczesniej tego nie bylo. Naprawde obawiam sie ze zrobie z nia a za miesiac cos wyskoczy i wiecie jak to jest pozniej sadz sie z ubezpieczycielem ze to dotyczy szkody.... Naprawde znam takie przypadki z autopsji poniewaz pracuje w salonie Skody i mielismy 2 takie przypadki i obie skonczyly sie w sadzie bo ubezpieczyciel niechcial tego uznac jako zwiazek ze szkoda.

Zal mi jej no ale obiecuje ze nastepna bedzie 159 SW wiedz wszystko pozostanie w rodzinie A narazie tez jezdze autem z rodziny bo w koncu Cinquecento to tez wloszka. Tylko tak jakby hmmm... Alfa to bylo 8 sek do 100 a tu eeeeee... z 20 sek ale do 60

Jesli nie obrazicie sie to zareklamuje sie dla Was :
    Otoz jak wyzej wspomnialem pracuje w Skodzie na dziale czesci wiec mam dojscie do tanich zamiennikow czesci samochodowych. Nie mowie o "chinszczyznie" ale o TRW, VALEO, SKF itp wiec gdyby ktos cos potrzebowal PISAC!! zawsze chetnie pomoge zalatwic cos taniej. Pamietajcie za pytanie sie nie placi a noz widelec bedzie taniej niz wy macie dostep

Użytkownik Rowerzysta Avatar Zwol4
    Mieszka w
    Kłodawa
    Auto
    156 1.8 TS

Domyślnie

Kolego naprawiaj belle! Jeśli nie to wystaw ją na allegro. Po co odrazu kasacje robić?
    Śliczna była, no ale pech to pech. Współczuje
    Jeśli będzie dobrze zrobione to nie bój się że masz powypadkowe auto, powinno być tak jak przed kolizją
    Była : 146 1.6Ts 97r (2006-2011)
    Jest : 156 1.8Ts (2010 - ?)
    146Ti 2.0Ts (2013 - 2016)

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Ostrów Wielkopolski
    Auto
    Seat Leon FR

Domyślnie

Też miałem tak tylko że mi ktoś hakiem zrobił piękną dziurę w zderzaku i pociągną go trochę za sobą. Wrażenia idąc do auta na nockę do pracy bezcenne. Ja sprawcy nie znalazłem. Ale pierwsze słowo jakie powiedziałem stojąc na parkingu to "Kur..." W tym kraju nie ma sprawiedliwości chyba że ją sami wymierzymy.

Użytkownik Romeo Avatar twardy
    Mieszka w
    Bielawa/Wroc
    Auto
    Była 156 20V, chwilowo jakieś Mitsu

Domyślnie

Nie przekombinuj tylko z pijaństwem i ucieczką z miejsca zdarzenia, bo pozostanie Ci dochodzić sprawiedliwości na drodze cywilno-prawnej. Jeśli sprawca udostępni polisę OC i spisze oświadczenie nie drąż tematu, bo będziesz dochodził odszkodowania latami... Wg. mnie samochód do uratowania

tymmic
    Gość

Domyślnie

Co do pijanstwa to juz tego nie udowodnie ale ucieczka z miejsca wypadku jest oczywista i beda go oto scigac