domyslalem sie ze to do cewki moze byc,tylko ze nie moglem jej znalesc dlatego zwatpilem w jej istnienie
domyslalem sie ze to do cewki moze byc,tylko ze nie moglem jej znalesc dlatego zwatpilem w jej istnienie
poszedlem za rada i wyczyscilem silnik krokowy. jak zdjalem gume od dolotu powietrza do przepustnicy znalazlem tam olej w postaci maslowego nalotu i to sporo. co to moze oznaczac? dodam ze olej mi znika w mire szybko. pozdrawiam Alfaholikow
wyczyść wszystko dokładnie (przepustnica, krokowy i reszte dolotu gdzie ten syf zobaczysz)..Napisał turek1601
ile oleju bierze na 10tys km ??
Jurajski Klub Alfa Romeo
www.jkar.org
Warsztat samochodów włoskich
www.flar-ital.pl
Dorabianie części, elementów itp na zamówienie - kontakt PW
bierze ok 1 litra moze mniej jak jade to widze bialy obloczek ale jak przytkam tlumik reka to nie brudzi jezdze na gazie
maseło kolego bieze ci sie z niedogrzanego silnika w porze letnirj zniknie jezeli masz na korku wlewu oleju tez tak mam ja rowniez mam instalacje i taki sam silnik a te obłoczkui sa noenalnebyle nie niebieskie mi jak gasnoł na skrzyzownou np. to wymieniłem tłumik i jest gitara czyli sonda dostawała fałszywe dane i wariowała ,silniki krokowe wyczysciłem , przelotke wyczysciłem ,filtry wymieniłem , przewody iswiece sie wymienia jak strzela na gazie wtedy jest na 99 %pewnosci teraz mam ngk i chula jak 3a( mam nadzieje ze nic nie kręciłes przy reduktoze z mieszanka )
[IMG][/IMG]Lubia chlyb ze tustym
![]()
malo tego masz nawet taki sam klor i fele jak ja rufiki. chyba sie wykosztuje i dam kolesuowi ktory wie co gzzie jest. ogarne balagan i zobacze jak to bedzie grac a puki co sie pomecze.
fote wrzuc jakąsNapisał turek1601
![]()
[IMG][/IMG]Lubia chlyb ze tustym
![]()