Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 37

Temat: Wymiana opon.

ViP Alfa i Omega Avatar Lopezius
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 SW 1,9 JTD

Domyślnie

A ja właśnie zmieniłem , jakąś godzinkę temu, oczywiście od razu test trzeba było zrobić i teraz to się miodzio jeździ, nie powiem ile jechałem w czasie testu ale pobiłem swój dotychczasowy rekord :twisted: (Alfunia szła jak złoto). NIe ma to jak dobre letnie gumki.
    A tak swoją drogą, to jak widzę jakie niektórzy u mnie na parkingu mają zimówki założone to pewny jestem że nawet jak zima na chwilę wróci to szybciej oni puszczą bączka niż ja
    Była: 145 - 1,3 Boxer
    Jest: 156 - 1,9 JTD SW

ViP Rowerzysta Avatar piotr_alex
    Mieszka w
    Ciechanów/NDM
    Auto
    Crosswagon 2005r & 159 1.9JTD 16V 2008r

Domyślnie

Ja już jeżdżę na letnich od 3 tygodni cały czas plusowe temperatury, mrozek jak jest to tylko przy gruncie więc nie ma sensu jeżdżenia na zimówkach.

cysio
    Gość

Domyślnie

Ja mam letnie od 28-02 i już 3 razy miał być śnieg. Dobrze zrobiłem.

Cytat Napisał Lopezius
    oczywiście od razu test trzeba było zrobić i teraz to się miodzio jeździ, nie powiem ile jechałem w czasie testu ale pobiłem swój dotychczasowy rekord :twisted: (Alfunia szła jak złoto). NIe ma to jak dobre letnie gumki.
    A tak swoją drogą, to jak widzę jakie niektórzy u mnie na parkingu mają zimówki założone to pewny jestem że nawet jak zima na chwilę wróci to szybciej oni puszczą bączka niż ja
    Dokładnie! A gdzie to, może koło Auchana, tam jest gdzie pocisnąć... Ja też nie powiem ile ale dwie 2 były. :-)

provokator
    Gość

Domyślnie

więc mówicie że zmieniacie... to i ja zmienię już od miesiąca mam chęć gdy tylko słonko wyjrzy

ViP Alfa i Omega Avatar Lopezius
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 SW 1,9 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał cysio
    Ja mam letnie od 28-02 i już 3 razy miał być śnieg. Dobrze zrobiłem.

Cytat Napisał Lopezius
    oczywiście od razu test trzeba było zrobić i teraz to się miodzio jeździ, nie powiem ile jechałem w czasie testu ale pobiłem swój dotychczasowy rekord :twisted: (Alfunia szła jak złoto). NIe ma to jak dobre letnie gumki.
    Dokładnie! A gdzie to, może koło Auchana, tam jest gdzie pocisnąć... Ja też nie powiem ile ale dwie 2 były. :-)
    No coś Ty ? :roll: Oczywiście że na autobahnie w Niemczech :mrgreen: .
    Nie ma co pisać gdzie tyle jeździmy bo się tam zaraz niebiescy zjawią, a to chyba najlepszy kawał równej drogi w naszej okolicy.
    Była: 145 - 1,3 Boxer
    Jest: 156 - 1,9 JTD SW

Użytkownik Znawca Avatar Szef
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.8 TS 140 KM 2002r

Domyślnie

Wczoraj zmienilem oponki na letnie

Zamienilem miejscami tylne z przednimi i zaczely sie niezle jazdy
    Przy 40 km/h w aucie huczy wyje wszystko drzy

Dzis podjechalem na stacje zeby kola wywazyc
    Panowie z usmiechem mowia ze nie ma sie co martwic bo to na pewno zle wywazone kola
    Hmm no raczej to dziwne zeby same sie przez zime pokrzywily no ale OK

Kolka wywazone przykrecone ruszam na próbę .. KU**A jest dalej to samo Glos jakby sie lozysko zatarlo :/

Wracam do nich mowie ze dalej jest zle wiec chlopaki ponownie sciagneli kola sprawdzili na wywazarce i niby wszystko ok ale jeden z nich zaczal sie oponkom dokladniej przygladac

No i okazalo sie ze jedna z opon zalozona teraz na przedzie ( prawy tyl na prawy przod ) jest pozabkowana od wewnetrznej strony Podobno normalka w Bridgestonach

Opone przelozono na feldze tak zeby zabki byly od zewnatrz i huczenie praktycznie ustalo Podobno z czasem sie ulozy

Jestem lzejszy o 50 zl i 2h w serwisie :/
    Opony to Bridgestone Turanza ER 30 195/65 R15 91V
    Alfa Romeo 156 1.8 16v T.S. V6 pipe DISTINCTIVE ECU ME 7.3.1 EOBD
    www.alfaromeo.mazury.pl

provokator
    Gość

Domyślnie

wiesz podobny problem miałem przed zimą ze swoimi oponami, teraz wiosna i problem powraca a oponki dopiero po jednym sezonie...

i są to dość dziwne zjawiska, pamiętam jak jeszcze na jesieni zdjąłem pechowe koło, obejrzałem ale nic nie znalazłem więc założyłem ponownie... o dziwo huczenie ucichło mimo że tylko odkręciłem i założyłem... a może to felgi nie dolegają za dobrze do piasty? rdza, zabrudzenia itp mogą przecież powodować nierównomierne doleganie przez co efekt bicia koła...

Użytkownik Znawca Avatar Szef
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.8 TS 140 KM 2002r

Domyślnie

provokator,
    Felgi czysciutki tak samo jak piasty Wszystko czyszczone szczotka druciana
    Alfa Romeo 156 1.8 16v T.S. V6 pipe DISTINCTIVE ECU ME 7.3.1 EOBD
    www.alfaromeo.mazury.pl

Użytkownik Pirat drogowy Avatar AlfaFAN
    Mieszka w
    Pińczów
    Auto
    Fiat Tempra 1.6&2.0... mam nadzieję, że wkrótce Alfa Romeo...

Domyślnie

ehhh...ja juz chyba z miesiac mam letnie :mrgreen: zimowek szkoda, a w malcu szybko sie zuzywaja na tyle... :twisted: (mam malucha-zabawke, wiec czesciej leci bokiem niz prosto )
    "Nie boje się kogoś kto trenował 10000 kopnięć, boje się tego kto 10000 razy trenował jedno kopnięcie..." - Bruce Lee

tomkap
    Gość

Domyślnie

AlfaFAN czemu jezdzisz maluszkiem. Za 1000zł można kupić samarę albo faworitkę z gazem. Jazda wyjdzie taniej a komfort bez porównania lepszy.Części i awaryjnośc to jak w przypadku maluszka- groszowe sprawy.
    PS.Wiem co piszę bo mam w rodzinie te autka.