a gdzie szukac tego czujnik temperatury ???? jak on wygląda
a gdzie szukac tego czujnik temperatury ???? jak on wygląda
widzę że masz ten sam problem co ja miałem. Czujnik znajduje się w termostacie który znajduje się po prawej stronie osłony pokrywy zaworów bardzo łatwo to znaleźć bo wychodzi z termostatu gruby wąż a czujnik jest u góry termostatu ( wiązka z czujnikiem wbudowanym w termostat) na pewno dasz rade nic trudnego.
http://www.fanta-team.org/galeria.php?gid=79
---------- Post added at 08:09 ---------- Previous post was at 08:05 ----------
tak żeby już niejasności nie było -- czujnik jest wkręcany ( nie jest wbudowany na stałe )
---------- Post added at 21:10 ---------- Previous post was at 21:05 ----------
witaj
przeczytaj instrukcje
awaria poduszki
podłącz pod kompa
Dziś założyłem czujnik temperatury i nic sie nie zmieniło dalej to samo na max wentylatorem chlodnicy od momentu przeklucznia kluczyka co teraz ???????
Dlatego warto podłączyć samochód do kompa. Wtedy pokazuje błędy i wiadomo co się popsuło. Wymieniając na czuja lub wyłącznie na podstawie rad na forum można wymienić pół samochodu i niczego nie wskórać. Dlatego opinie z forum są bardzo przydatne przy poszukiwaniu ewentualnych przyczyn - sam dwa razy znalazłem usterkę dzięki temu - ale ostatecznej weryfikacji może dokonać ktoś, kto samochód fizycznie zobaczy i sprawdzi.
Tak jest też z kontrolką poduszki. Może to być wszystko od skoku napięcia na kontrolce, który spowodował wystąpienie błędu w kompie (który trzeba skasować), poprzez uszkodzenie np. taśmy zwijacza w kierownicy, az po uszkodzenie poduszek. Przyczyn jest mnóstwo, dlatego przede wszytskim podepnij np. do EcuScana i będziesz miał wszytsko napisane, co jest nie tak.
Bunga, bunga per tutti!
rowzniez mam problem z ta kontrolka dzis jadac do pracy mi sie oswiecila zgaslo auto. Po kilku probach nie odpalilo zostawilem je na prakingu. Po pracy przyjechalm je scholowac i normalnie odpalilo moze ktos pomoc co dalej robic?