Jak narazie odpiołem przepływke i zero różnicy , nie zamulił , nawet chyba zrobił sie bardziej elastyczny.
a co do spalania bez przypływki to napisze za pare dni![]()
Jak narazie odpiołem przepływke i zero różnicy , nie zamulił , nawet chyba zrobił sie bardziej elastyczny.
a co do spalania bez przypływki to napisze za pare dni![]()
I lipa przepływka odpieta , 100 km zrobione , a na stacji 12.850L weszło.takze nadal jestem w czarnej du....e.
Może jakies nowe pomysły ??
nie masz czasem jakiegoś boxa podpietego ? i te 100km gdzie robiłeś? trasa? czy miasto. I własciwie to bez przepływki powinno podskoczyć spalanie więc ja stawiam na przeplywomierz.
Miasto ale nieciskałem, a z tym boxem to niewiem, sprawdzałem ta rure od intercoolera do turbo i wszystko całe.
takze pomysłów juz niemam...............
---------- Post added at 07:59 ---------- Previous post was at 07:58 ----------
A jesli chodzi o przepływke to nic sie niezmieniło, zero różnicy...
Ostatnio edytowane przez daber1988156 ; 15-07-2011 o 07:04
a tak z ciekawosci zapytam, ile ci pokazuje komputer spalania?
mnie jeszcze to auto nie spalilo wiecej jak 8,2 (raz sie zdarzylo) tak z reguly ok. 7,2l/100km
hehe problem polega na tym ze w przełaczniku zespolonym jest trachniety przycisk od przełaczania kompa i niewiem ile on pokazuje
---------- Post added at 12:42 ---------- Previous post was at 12:34 ----------
Jakieś nowe pomysły ?????
Pomocy....![]()
Miałem taki sam problem w podobnym silniku.
Tak na 100 % tez nie udało mi się go rozwiązać, ale spalanie zmniejszyłem do 9l po mieście nie tracąc na mocy (a przynajmniej tak mi się wydaje, że nie straciłem mocy)
1. Zdemontowałem cały dolot powietrza, sprawdziem szczelność, zmontowałem na nowo. Wynik niezadawalający
2. Kupiłem przepływomierz (zamiennik) - Wynik niezadawający (niezgadzały się masy powietrza)
3. Kupiłem oryginalny bosh. Wynik pozytywny, ale bez szału. Spalanie spadło do 10l z 12 -13l.
4. zaslepiłem EGR (nie wiem po co ale nie miałem już innych pomysłów). Wynik spalanie 9l. Ot taka ciekawostka przyrodnicza.
5. Srawdziłem elektrozawór sterujący łopatkami turbiny (łopatki się ruszają. Bolec się wysuwa i chowa w dość dużym zakresie)
6. Skacze temperatura silnika z 90 do 70 stopni. Co może przyczynić się do podwyżcszonego spalania, ale czy aż od 2l??
wymienie termostat i dam znać jaki jest rezultat.
Dodam jeszcze, że auto nie kopci w czasie jazdy, Ale podczas ostrego butowania potrafi zakopcić jak IKARUS co nie jest regułą.
Chcąc osiągnąć magiczne 7l w mieście sprawdze jeszcze szczelość intercoolera. Jeżeli wszystko bedzie ok to poprstu się poddam i uznam, że osiągnięcie tak niskiego spalania w moim samochodzie jest niemożliwe.
Ostatnio edytowane przez firstone ; 21-07-2011 o 14:04
zależy gdzie w mieście to chyba spalanie na poziomie 8l w 2.4 jtd to nie jakiś wyczyn, oczywiście w zależności od natężenia ruchu, od sygnalizacji i od częstotliwości poruszania się. Myślę że tak jak 1.9 ciężko osiągnąć moc z 2.4 tak 2.4 ciężko osiągnąć spalanie 1.9Pozdrawiam
Problem narazie nie rozwiazany, szukam nowych pomysłów ale gdybym zszedł do 9/10 L to chyba był skakał ze szczęscia![]()