Paazik, diesel także ma zgiętą rurkę do dołu tyle że kolega b-ski ją uciął, o czym napisał wyżej.
Paazik, diesel także ma zgiętą rurkę do dołu tyle że kolega b-ski ją uciął, o czym napisał wyżej.
Alfa Romeo - "bez serca bylibyśmy jedynie maszynami"
Chodzi mi o wygięcie w kwadracie na zdjęciu poniżej. W T.S'ie jest tak samo wygięta rura w lewą stronę jak w V6. Jeśli puściłbym ją prosto do weszłaby w zderzak, więc musi być wygięta.
Załącznik 30207
Zdjęcie poglądowe.
sorry, rzeczywiście rura jest inaczej wygięta niż w jtd
Alfa Romeo - "bez serca bylibyśmy jedynie maszynami"
Kolega maziarek1 szuka nowego tlumika koncowego wiec zgadaj sie z nim zeby stary Ci "podarowal" to bedziesz mial elegancka dwururke. Zalozyl temat Tlumik koncowy 166 3.0 co wybrac?".
moja koncowka jest w dobrym stanie mozemy cos pomyslec...za to reszta tragedia tylko patrzec jak gdzies zgubie wiec rozgladam sie za nowym w i czekam na porady w temacie http://www.forum.alfaholicy.org/166/...co_wybrac.html
Przeszczep calej dwururki bedzie trudny. Tlumik jest wielowarstowy. Moze lepiej zrobic zaraz za tlumikiem rozgalezienie.
Spox dzięki koledzy. Ale tak:
- rurki w v6 są dwie i idą do puszki, w ts'ie jedna...więc przeszczep będzie ciężki...
- mój tłumik już się trochę rozwarstwił przy uchwytach, na razie cisza, ale pewnie czeka mnie wymiana
- tutaj mam pytanie, wersja CF3 - 3 katy - jak założę od v6 będzie grało? (bo chyba wielkością i wygięciami rur są identyczne...)?
Wiem że wychodzi tylko jedna rurka u Ciebie ale rzecz w tym że właśnie tłumik jest warstwowy i raczej nie uda Ci się wspawać dwóch rurek. Dlatego będziesz musiał zrobić rozgałęzienie za tłumikiem. To jest minus tej wielowarstwowej budowy. Ale też jest plus który już zauważyłeś. Nawet jak przekoroduje i się rozwarstwi jedna część to tłumik nadal jest sprawny. Ja mam też rozwarstwienia gdzie nie gdzie ale dokładnie to jeszcze daleko do jego końca. Tłumiki fakt są drogie ale trzeba przyznać że naście lat trzymają. Nie tak jak tradycyjne.