Nie ma aż takiej tragedii z wyjęciem pompy, ja demontowałem u siebie i bez problemów zsunąłem węże z króćców. Jakieś pół godzinki i godzinki, zimny browarek i po sprawie![]()
Nie ma aż takiej tragedii z wyjęciem pompy, ja demontowałem u siebie i bez problemów zsunąłem węże z króćców. Jakieś pół godzinki i godzinki, zimny browarek i po sprawie![]()
Alfa jest jak prawdziwa piękna Włoszka - może być czułą matką i namiętną kochanką, ale jeśli przez chwilę ją zaniedbasz, może natychmiast stać się kapryśna...
ja mam podobny problem z tym że jednym razem tankuję za 50zł z czerwonego pola to wskazówka wędruje za pierwszą kreskę a innym razem ledwo się uniesie. jest to irytujące bo to samo jest w przypadku większej ilości paliwa w baku. nieraz mając 1/2 baku potrafi mi pokazać trochę ponad czerwoną kreskę na rezerwie i tak przez cały dzień a nazajutrz wszystko wraca do normy.
tankuj pod korek i zeruj maly licznik - jak stuknie 450 km przejechanych po miescie to powoli czas rozgladac sie za stacja![]()
to też sposób lecz wolałbym naprawić problem a nie o nim zapominać
U mnie bywa taki problem ale tylko w przypadku, gdy tankuję Bellę na szybko do pełna przy odpalonym motorzeJeśli tankuję na spokojnie, to wszystko jest OK
![]()
taka jest uroda tego modelu i plywakow... taka usterka to prawie zadna usterka dobra metoda to zatankowanie pod korek i jak ktos nie tankuje do pelna zawsze to po przejechaniu dajmy 100 czy 200 km dolac do pelna i na to samo wyjdzie... a i tak jak jezdzicie to i tak to wyjezdzicie...ja tankuje zawsze pod korek zblizam sie do 800 km na amlym liczniku jade i tankuje znowu pod korek bo i tak jak trzeba to sie to wyjezdzi ani wiecej ani mniej sie nie wyda w ten sposob...czyba ze ktos jest dzieciakiem i jak ma pelen zbiornik to zapala mu sie czerwona lampka w glowie i musi popierniczac
A koledzy nie slyszelisci o tym ze nie wolno tankowac na odpalonym silniku??Stwarzacie zagorzenie dla siebie i innych uzytkownikow stacji
oj to bylo takie porownanie tylko nie mialem nic zlego na mysli ale jak ktos lubi ostro pojezdzic to i tak pojezdzi jak wskazowka bedzie po lewejtylko czasem mozna sie niemile zdziwic (z wlasnego doswiadczenia) jak samochod stanie na srodku drogi bo wskaznik zle wskazywal
![]()
Kolego znam ten ból jak któryś ze wskaźników na konsoli zaczyna nieprawidłowo działać. Człowieka wkurw łapie bo to się jednak rzuca w oczy. Miałem coś podobnego jak ty z tym, że u mnie jak miałem 3/4 baku to pokazywało 1/4 a jak miałem pół baku to wskazówka lekko odbiła od 0 ;/ problem już dawno rozwiązany. Ale był wkurw. Mianowicie mechanik powiedział, że jakiś kompletny idiota źle złożył pływak i to wszystko co sie tam znajduje. Po wyciągnięciu i odpowiednim włożeniu wszystko działa jak należymoże u Ciebie jest podobny problem. Próbuj!
Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
Mam chorobę zwaną ITALIA