mnie też czeka wymiana sprzęgła... w ASO powiedzieli 900 pln sprzęgło + 500 pln robota... o ile za robote to niby nie wygórowana kwota to jak widać samo sprzegło sporo droższe... pytanie na ile trwalsze oryginalne od Valeo
mnie też czeka wymiana sprzęgła... w ASO powiedzieli 900 pln sprzęgło + 500 pln robota... o ile za robote to niby nie wygórowana kwota to jak widać samo sprzegło sporo droższe... pytanie na ile trwalsze oryginalne od Valeo
Ja bym brał Valeo. Mechanik mi powiedział, że jak się będzie normalnie eksploatować to spokojnie 150-200 tys wytrzyma.
ano właśnie Valeo na pierwszy montaż szło. I wszystko na to wskazuje, że tak właśnie jest - mechanik wyjął moje stare sprzęgło, było od początku i firmy Valeo właśnie.
ja po wyciągnieciu sprzęgła również miałem dobrze widoczny napis Valeo na dwumasie więc valeo to orginalnie montowane sprzeglo w alfie;p
---------- Post added at 19:35 ---------- Previous post was at 19:32 ----------
a tak wogóle to za sprzęglo dalem 700zl na nowke komplet valeo wiec 200zl wiecej sobie zawolali;p
a za zrobienie sprzegla, przelozenie silnika i osprzetu do drugiego silnika i wsadzenie go, wymiana tulejki przy pedale sprzegla,oleju, filtru oleju, naprawa lapy sprzegla, wymiana przeplywki kosztowalo mnie 650zl;p
---------- Post added at 19:37 ---------- Previous post was at 19:35 ----------
Yankess jeśli chcesz zalatwie Ci zrobienie tego sprzegla o wiele taniej, jak i rowniez zalatwie Ci sprzęgielko, wiesz moze gdzie jest kórnik/zaniemyśl? do zaniemysla jest 35km z p-ń
---------- Post added at 19:42 ---------- Previous post was at 19:37 ----------
chcesz zmienic caly komplet czy samą tarcze z lożyskiem? bo z tego co widze masz jtd 1,9 a jesli zawolali od Ciebie 900zl za komplet to bardzo dobra cena
yyyyy chyba kompletne sprzęgło
i teraz dowcip: byłem dziś w sklepie z częściami do Alfy/Fiata i zapytałem o sprzęgło. Za Valeo chcą 900 pln a za oryginalne 1800 pln
wiem gdzie jest Kórnikale do Zaniemyśla też mogę dojechać. Pytanie tylko jaka kwota za wymianę, bo samo sprzęgło Valeo na allegro to 509 pln
jutro Ci napisze, podjade do znajomego mechanika i z miejsca zapytam i jutro dam znak
valeo jest orginalnie pakowane do alfy wiec nie wiem o co kaman :p