Tomek_KRK, widzę, że handlujesz nieco droższymi autami. A co byś polecił w podobnej cenie? Mam 190cm wzrostu i w 156 się gniotę. Rozważałem BMW E39 lub AR 166. AR bardzo mi się podoba, komfortowo prowadzi i odpowiada mi jej wyposażenie. Dlatego szukam. Już raz w zasadzie zakupiłem świetny egzemplarz, 2.4 JTD, pełna opcja tylko bez PDC i Webasta, 2002 rok, faktury z ASO na około 7000 (za ostatnie dwa lata), cena uzgodniona na 11.250zł. I to na miejscu w Warszawie. Niestety bank księgował mi dzień roboczy przelew wewnętrzny i nie mogłem wypłacić kasy dla sprzedającego z bankomatu. A, że był to piątek wieczór to w sobotę samochód się sprzedał w inne ręce komuś z Katowic (chętnie znalazłbym tą osobę o zapytał, czy coś "nie wyszło"). Także jednak zdarzają się takie egzemplarze. Co prawda rzadko i dlatego tak długo szukam.
Kappa JTD z końca produkcji może się trafić - duża, komfortowa i relatywnie tania.
Myślę, że 166 JTD też masz szansę wyhaczyć, ale musisz się uzbroić w cierpliwość.
Długich wycieczek sobie warto oszczędzić i poprosić kolegów, którzy są na miejscu.