Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 46

Temat: Opony 17" - gdzie kupić?

Paweł156
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał destikero
    SG0240 napisał/a:

I nigdy nie kupowałbym wysyłkowo - lubię widzieć, co kupuję.

W sumie - masz rację...
    a ja kupuje tylko wysyłkowo, nowe opony głównie w opony.com i netcar.com.pl
    regenorwnych bym nie kupił, to jest zbyt wazny element samochodu wpływający na bezpieczeństwo.

grzelutek
    Gość

Domyślnie

Ten NEXEN to chyba chinol,ale będzie pewno lepszy niż "nalewka".

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    164 Q4

Domyślnie

http://moto.allegro.pl/item330267553...ylka_o_zl.html
    Dobre ciche opony w rozsadnej cenie

smuz
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Piotrek1987
    http://moto.allegro.pl/item330267553_fulda_carat_exelero_225_45_r17_91y_w ysylka_o_zl.html
    Z tym coche to bym nie ryzykowal nie wiem moze ja mam pecha ale jezdizlem 3 roznymi autami z tymi oponami i kazde walily szumaily jak szlak jedne pojechalem z kumplem do wulkanizacji i wywazylismy jak sie okazalo bylo wywazone wiec mam zle wspomnienia a auto bylo sprawne i na zimowkach tak nie bylo .wiec ja uwazam ze akurat carat jest glosny

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Napisał adamodg
    regenerowane czyli nadlewki ? tak ? zapytaj obojętnie jakiego wulkanizatora - zjebie takie opony jak ch..... , ciężko wyważyć, będą biły i na bank powie ci że szkoda zawieszenia i lepsze każde używki od nadlewek- te mogą być ale do małych autek
    Kolego ja mam zimówki-nalewki i są wręcz rewelacyjne dla niewprawnego oka nawet niewidac ze to nalewka dopiero jak byłem u wylkanizatora to sie zorientował. Jak dla mnie to rewelka ale moje zimówiki-nalewki to made in germany bez sciemy auto na nich przyjechało z niemiec

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    164 Q4

Domyślnie

Kazdy ma inne odczucia ja uważam że sa ciche. A nawet jesli nie to sa to dobre opony w racjonalnej cenie. Co do nadlewek to uważam że może i sprawdzaja sie one w małych rozmiarach w lekkich autach którymi ktos nie jeżdzi szybko, w przypadku dużych samochodów którymi chce sie jeździc nietylko szybko ale i bezpiecznie to warto zainwestowac troche wiecej i kupic cos lepszego. Nadlewanie opon to jak pomalowanie starego rzecha bez wymiany innych podzespołow niby z zewnatrz wszystko pieknie a wsrodku szmelc tak samo z oponami z zewnatrz piekny nowy głeboki bierznik a w srodku stare wzmocnienia które swoje już przejechał i napewno nie maja odpowiedniej wytrzymałosc i wkarzdej chwili cos może peknac. Osobiscie jestem stuprocentowym przeciwnikiem opon nadlewanych.

adamodg
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał FlaY

Kolego ja mam zimówki-nalewki i są wręcz rewelacyjne dla niewprawnego oka nawet niewidac ze to nalewka dopiero jak byłem u wylkanizatora to sie zorientował. Jak dla mnie to rewelka ale moje zimówiki-nalewki to made in germany bez sciemy auto na nich przyjechało z niemiec
    wyjątek potwierdzający regułę
    osobiście nie znam tych robionych w niemczech ale kupywane u nas w większości będą do d....
    moje zdanie- nie polecam

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał Piotrek1987
    http://moto.allegro.pl/item330267553_fulda_carat_exelero_225_45_r17_91y_w ysylka_o_zl.html
    Wszystko tylko nie FULDA, jeździłem kiedyś na tym badziewiu i tak się zraziłem, że już więcej tego shit nie założę! Miałem rozmiar 205/45/16 były głośne, a przede wszystkim miały inny wymiar (niemal o 1cm szersze niż wskazywał na to rozmiar!!).
    Porażka.
    Nadlewanych, regenerowanych czy jak je tam zwał też bym nie kupił, można, ale do Malucha, gdzie prędkość max to 80km/h ale nie do AR!
    Jeśli nie stać Cię na nowe, kup używane, ale i tak za dobry komplet w tym rozmiarze będziesz musiał zapłacić z 700-800zł, chyba, że kupisz tańsze "slicki", ale to nie ma przecież sensu...
    Jeśli już mówimy o rozmiarze:225/45 - wiesz na co się porywasz? ten rozmiar poza GTA nie ma prawa bytu w 156. Wiem, bo sam na takim jeżdżę, na szczęście opony sa już w miarę zużyte, chociaż to NOKIAN i mają już spory przebieg (nawiasem mówiąc polecam tą firmę - bardzo dobre opony!), więc założę 205/50/17. Z pewnością będzie poprawa pod każdym względem - komfort, osiągi, zużycie zawieszenia.
    Tobie również polecam.
    Odwiedź też stronę: www.baloon.pl - może tam coś wybierzesz.
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Użytkownik Rowerzysta Avatar marekm
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    służy do jazdy, a nie do oglądania

Domyślnie

Cytat Napisał alces1
    Jeśli już mówimy o rozmiarze:225/45 - wiesz na co się porywasz? ten rozmiar poza GTA nie ma prawa bytu w 156. więc założę 205/50/17. Z pewnością będzie poprawa pod każdym względem - komfort, osiągi, zużycie zawieszenia.
    porozmawiajmy o tym. Czemu nie ma prawa bytu, czemu pogarsza się komfort, czemu bardziej zużywa się zawieszenie i czemu masz gorsze osiągi (oczywiście nie piszemy o prostej, a o drodze gdzie są jakieś zakręty). Jeszcze pytanie - w jakim stopniu dzieją się ww zjawiska
    A nawet jakby stosować Twoją wykładnie, czyż nie byłyby najlepsze 185/65/15?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał marekm
    Cytat Napisał alces1
    Jeśli już mówimy o rozmiarze:225/45 - wiesz na co się porywasz? ten rozmiar poza GTA nie ma prawa bytu w 156. więc założę 205/50/17. Z pewnością będzie poprawa pod każdym względem - komfort, osiągi, zużycie zawieszenia.
    porozmawiajmy o tym. Czemu nie ma prawa bytu, czemu pogarsza się komfort, czemu bardziej zużywa się zawieszenie i czemu masz gorsze osiągi (oczywiście nie piszemy o prostej, a o drodze gdzie są jakieś zakręty). Jeszcze pytanie - w jakim stopniu dzieją się ww zjawiska
    A nawet jakby stosować Twoją wykładnie, czyż nie byłyby najlepsze 185/65/15?
    Jeśli masz ochotę, to załóż sobie nawet 14 -calowe koła (o ile takie spotkasz i o ile zmieszczą się zaciski hamulcowe).
    Wybacz, ale wogóle nie rozumiem sensu Twojej wypowiedzi...
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html