Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Temat: Zestaw BOSE - pytanko :)

Użytkownik Romeo Avatar Kuba_156
    Mieszka w
    Radomsko
    Auto
    Już bez Alfy...

Domyślnie

Cytat Napisał ender76@poczta.onet.pl Zobacz post
    Kuba będziesz na spotkaniu w Piotrkowie posłuchałbym Twojego Bose 80 mam ochotę na takie samo...
    pozdrawiam
    Tak, będę jeżeli pogoda dopiszę
    I Panowie... Ponawiam temat. W dalszym ciągu nie mam podłączonego subwoofera i wzmacniacza. Będąc w firmie Car Audio w Częstochowie, elektryk zobaczył tonę kabli po czym złapał się za głowę i oznajmił, że on mi tego nie podłączy. Miał już kiedyś klienta z Alfą i mówił, że facet miał już FABRYCZNIE wyprowadzone wtyczki. Możliwe to? :>
    Niby wlazłem do bagażnika, poszperałem troszkę "z grubsza", ale nic nie zauważyłem.

velpol
    Gość

Domyślnie

Widziałem kiedyś na jednym ze spotów w 156 SW sprzed liftingu wyprowadzone kable w modelu bez bose. Pewnie jak to w życiu, czasem takie się trafiały. U mnie kabli nie było ale za to były wszystkie otwory montażowe i bolce pod subwoofer także autko przygotowane na taką opcję
    Dziwi mnie ten elektryk z Car Audio - co to za fachowiec?? Pewnie zwykły lepak i leń - poprostu nie chciało się i tyle bo troszkę grzebania przy tym jest. Gościowi w Ostrołęce zajęło to około 2 godz. a mnie kosztowało 100 zł W dodatku nie potrzebował do tego schematu. wystarczył mu opis wyprowadzeń. Gra ślicznie

---------- Post added at 16:48 ---------- Previous post was at 16:45 ----------

Przypomniało mi się - a w sedanach sub nie był czasem montowany w tylnym podszybiu?

Mieszka w
    Radomsko
    Auto
    Już bez Alfy...

Domyślnie

Cytat Napisał velpol Zobacz post

Przypomniało mi się - a w sedanach sub nie był czasem montowany w tylnym podszybiu?
    Zgadza się, a to coś zmienia?

velpol
    Gość

Domyślnie

Nic nie zmienia ale napisałeś:
    Niby wlazłem do bagażnika, poszperałem troszkę "z grubsza", ale nic nie zauważyłem.
    . Dlatego się zdziwiłem. Powodzenia w montażu...

Użytkownik Romeo Avatar motofan
    Mieszka w
    Słupsk
    Auto
    Było Alfa Romeo 156 2.0 T.SPARK 16V 1999r jest Renault Laguna II 1.8 Dynamic

Domyślnie

Jak idzie montaz BOSE? tez hce zalozyc i nie wiem czy zaierac sie za montaz suba i wzmaka przy podszybiu w moim sedanie. Jak bys miala jakies fotki z montazu to bardzo by sie przydaly.
    spalanie 7.8l/100km
    ====================================
    pomoc w diagnostyce komputerowej Alf

Użytkownik Pirat drogowy Avatar szykaz
    Mieszka w
    KSU
    Auto
    159

Domyślnie

Ja spytam z ciekawości autora wątku ile zapłaciłeś za zestawik Bose'a?
    Jestem Szymon, mam 28 lat i jestem Alfaholikiem.

Moje Belle:
    obecna - 159FL SW 1.9 JTDm 16v '09: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...wsza_159_.html
    była - 156FL SW 1.9 JTDm 16v '04: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...lbiciela_.html
    była - 156 Sedan 2.5 V6 24V '00: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._v6_busso.html
    była - 156FL Sedan 1.9 JTDm 16v '03: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...an_matiuk.html

Mieszka w
    Radomsko
    Auto
    Już bez Alfy...

Domyślnie

Cytat Napisał motofan Zobacz post
    Jak idzie montaz BOSE? tez hce zalozyc i nie wiem czy zaierac sie za montaz suba i wzmaka przy podszybiu w moim sedanie.
    Kolego na sam początek sprawdź sobie czy masz wyprowadzone kable pod zestaw BOSE Przez bagażnik dostań się od spodu do podszybia. Tam powinny leżeć luzem dwie kostki dość sporych rozmiarów. Niestety u mnie tego nie było. Włożyłem same głośniki BOSE (do drzwi), a w bagażniku mam suba JBL + wzmacniacz z Pioneera.
    Oryginalny sub i wzmacniacz z kablami zalegają teraz w garażu.

---------- Post added at 12:39 ---------- Previous post was at 12:37 ----------

Cytat Napisał matiuk Zobacz post
    Ja spytam z ciekawości autora wątku ile zapłaciłeś za zestawik Bose'a?
    Za wszytko zapłaciłem 420 zł z tego co pamiętam