Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Temat: Sprzedam moje cudo Alfa Romeo 156 1.9JTD 00'

Użytkownik Romeo Avatar NightDay
    Mieszka w
    Zgorzelec/Gunzburg DE
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD 119kw ROSSO

Domyślnie

Fotki to tylko fotki też jak swoją kupowałem szczerze mówiąc to jak zobaczyłem foty to erekcje prawie miałem niestety na miejscu nie było tak różowo(chodzi o lakier) ale i tak kupiłem ze względu na potencjał jaki ma,ze względu że właściciel wpakował troche $$$ w ori części i zawieszkę , podgrzewane skóry, 4 el.szyby i dlatego że wsio było sprawne elektryczni i mechanicznie a nie jak dzwoniłem prawie 2 miesiące po różnych i zawsze coś nie tak z mechaniką albo elektryką ale tak jak mówię kosztem lakieru trochę... a nie byłem nawet w zadnej serwisowni bo w niedziele kupowałem dokładnie od Kali_33 co się okazało to kolega forumowicz
    Mogę polecić kolegę uczciwy jak żadko który bez ściemy to co pisał w aukcji tak było aaa dodam jeszcze że sprzęcik grający też z najwyższej półki zostawił

---------- Post added at 12:26 ---------- Previous post was at 12:24 ----------

Jony88 a skąd ta bajka ? kto cie sprawdzi ile siedzisz w UK? masz to zapisane w dowodzie czy jak?to nie stany że masz wizę na określony czas

Użytkownik Dwusuwowiec
    Auto
    MPK

Domyślnie

Cytat Napisał Jony88 Zobacz post
    albo zarejestrować je tutaj a żeby to zrobic musiałbym zrobić przekładke na anglika,doliczyć promy itd. więc mija sie to z celem dlatego zdecydowałem sie na sprzedaż.
    To ogranicza sie do wymiany zegarow, bo musza pokazywac pedkosc w milach, oraz oswietlenia - daloby rade po kosztach zrobic podmianke z jakiegos anglika sprowadzonego do kraju na handel.
    Gorsze od fizycznego przystosowania auta sa oplaty zwiazane z taka operacja, no i bewien dyskomfort bo kierownica po "nienormalnej" stronie pozostaje. Zreszta w UK kupisz taka Alfe taniej, a i problem zawiechy tam nie wystepuje tak jak u nas.

Co do dlugosci pobytu w UK - tam to niestety Ty musisz udowodnic, ze jestes autem krocej niz 6 miesiecy na wyspach.
    A jak Ci udowodnia, ze dluzej? Mandaty, monitoring czy inne slady ktore pozostaja.
    Ostatnio edytowane przez Xenocyd ; 04-08-2011 o 11:36

Użytkownik Romeo Avatar Jony88
    Mieszka w
    Hucisko-Leżajsk /Dungannon
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 16V '07 190km/425NM'& GT 1.9 16V '07& 156 2.5 V6 '98

Domyślnie

Cytat Napisał NightDay Zobacz post
    Fotki to tylko fotki też jak swoją kupowałem szczerze mówiąc to jak zobaczyłem foty to erekcje prawie miałem niestety na miejscu nie było tak różowo(chodzi o lakier) ale i tak kupiłem ze względu na potencjał jaki ma,ze względu że właściciel wpakował troche $$$ w ori części i zawieszkę , podgrzewane skóry, 4 el.szyby i dlatego że wsio było sprawne elektryczni i mechanicznie a nie jak dzwoniłem prawie 2 miesiące po różnych i zawsze coś nie tak z mechaniką albo elektryką ale tak jak mówię kosztem lakieru trochę... a nie byłem nawet w zadnej serwisowni bo w niedziele kupowałem dokładnie od Kali_33 co się okazało to kolega forumowicz
    Mogę polecić kolegę uczciwy jak żadko który bez ściemy to co pisał w aukcji tak było aaa dodam jeszcze że sprzęcik grający też z najwyższej półki zostawił

---------- Post added at 12:26 ---------- Previous post was at 12:24 ----------

Jony88 a skąd ta bajka ? kto cie sprawdzi ile siedzisz w UK? masz to zapisane w dowodzie czy jak?to nie stany że masz wizę na określony czas
    U mnie cały sprzęcik Magnata też chula,ale niestety go nie oddam, a jeśli chodzi o to skąd będą wiedzieć ile jestem wystarczy,żę wjedziesz na prom i już Cie mają w kompie,sam na początku w to nie wierzyłem.

---------- Post added at 11:42 ---------- Previous post was at 11:36 ----------

Cytat Napisał Xenocyd Zobacz post
    To ogranicza sie do wymiany zegarow, bo musza pokazywac pedkosc w milach, oraz oswietlenia - daloby rade po kosztach zrobic podmianke z jakiegos anglika sprowadzonego do kraju na handel.
    Gorsze od fizycznego przystosowania auta sa oplaty zwiazane z taka operacja, no i bewien dyskomfort bo kierownica po "nienormalnej" stronie pozostaje. Zreszta w UK kupisz taka Alfe taniej, a i problem zawiechy tam nie wystepuje tak jak u nas.

Co do dlugosci pobytu w UK - tam to niestety Ty musisz udowodnic, ze jestes autem krocej niz 6 miesiecy na wyspach.
    A jak Ci udowodnia, ze dluzej? Mandaty, monitoring czy inne slady ktore pozostaja.
    Oki to wytłumacz mi fakt,że mój szwagier przyciągnął do Dungannon Z PL Vectre C przez 6 miesięcy miał 8 kontroli, i gdy wybił 7 moiesiąc od dnia przyjazdu do uk wyobraź sobie,że policja przyjechała na parking do niego do pracy i musiał auto sćiągać spowrotem do PL.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Auto
    MPK

Domyślnie

Oki to wytłumacz mi fakt,że mój szwagier przyciągnął do Dungannon Z PL Vectre C przez 6 miesięcy miał 8 kontroli, i gdy wybił 7 moiesiąc od dnia przyjazdu do uk wyobraź sobie,że policja przyjechała na parking do niego do pracy i musiał auto sćiągać spowrotem do PL.
    No to chyba wszystko zgodnie z przepisami, nie? Ja napisalem, ze to Ty jako uzytkownik musisz udowodnic, ze jestes krocej niz 6 miesiecy w UK autem. Skoro szwagier byl ponad 6 miesiecy i smutni panowie mieli na to dowody (bo po kazdej wczesniejszej kontroli zostawal slad) to sam sobie jest winien.
    Jezeli dobrze rozumiem, to zanim minelo 6 miesiecy nikt mu auta do Polski nie kazal holowac? To mial czas, zeby dostosowac pojazd (swiatla i predkosciomierz), zrobic przeglad, zarejestrowac, ubezpieczyc, oplacic i wtedy nikt by mu krzywdy nie zrobil.

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Xenocyd Zobacz post
    No to chyba wszystko zgodnie z przepisami, nie? Ja napisalem, ze to Ty jako uzytkownik musisz udowodnic, ze jestes krocej niz 6 miesiecy w UK autem. Skoro szwagier byl ponad 6 miesiecy i smutni panowie mieli na to dowody (bo po kazdej wczesniejszej kontroli zostawal slad) to sam sobie jest winien.
    Jezeli dobrze rozumiem, to zanim minelo 6 miesiecy nikt mu auta do Polski nie kazal holowac? To mial czas, zeby dostosowac pojazd (swiatla i predkosciomierz), zrobic przeglad, zarejestrowac, ubezpieczyc, oplacic i wtedy nikt by mu krzywdy nie zrobil.
    Ale,żeby zrobić przegląd musiałby zrobić także przekładke kiery,nawet gdyby nie miał kontroli przez 6 miechów i tak go mają w bazie danych to tylko kwestia czasu takich przykładów jest mnóstwo dlatego też stwierdziłem,że mi się to nie opłaca a tutaj też można wyrwać fajną Belle. I zero stresu w razie nie daj boże jakiejś stłuczki czy coś.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Auto
    MPK

Domyślnie

Ale,żeby zrobić przegląd musiałby zrobić także przekładke kiery
    Bzdura - tylko w PL nie rejestruja samochodow z kierownica po drugiej stronie.
    Brytyjczycy sami kupuja na przyklad Porshe z kierownica po "naszej" stronie bo jako auto "ulomne" jest duzo tansze i mniej wygodne w uzytkowaniu, ale absolutnie zgodnie z przepisami i nikt nie wymaga przekladania kierownicy do rejestracji.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Lancer, Giulia quadrifoglio

Domyślnie

Do rejestracji w Uk trzeba wymienić lampy i licznik musi być w milach. nic więcej.
    Z tym pobytem to niby 6mc-y lub też do czasu gdy się wyrobi NIN i podejmie pracę na pełen etat. Tak usłyszał kolega w sądzie (samochód miał tylko 2 m-ce w uk), nie jesteś już turystą.
    Z tego co mi wiadomo mało który policjant wie o tym przepisie.
    Zresztą jazda samochodem z kierownicą po złej stronie (zależnie od kraju) jest męcząca i niewygodna. (moje zdanie)

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał dance1 Zobacz post
    Do rejestracji w Uk trzeba wymienić lampy i licznik musi być w milach. nic więcej.
    Z tym pobytem to niby 6mc-y lub też do czasu gdy się wyrobi NIN i podejmie pracę na pełen etat. Tak usłyszał kolega w sądzie (samochód miał tylko 2 m-ce w uk), nie jesteś już turystą.
    Z tego co mi wiadomo mało który policjant wie o tym przepisie.
    Zresztą jazda samochodem z kierownicą po złej stronie (zależnie od kraju) jest męcząca i niewygodna. (moje zdanie)
    Możliwe napisałem czego sie dowiedziałem bo znajomy też próbował zarejestrować tutaj auto i odpuśćił. A co do męczącej jazdy to sie zgadzam w 100%

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

Bella sprzedana mam nadzieje,że poszła w dobre ręce. Temat do zamknięcia

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia