u mnie w dowodzie jest 1365 kg![]()
u mnie w dowodzie jest 1365 kg![]()
Alfa 145 1.4 TS
Alfa 146 1.4 TS
Alfa 147 1.9 JTD http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...tinictive.html
u mnie 1385 kg
i wychodzi, że 147 są ciężkie - moja waży mniej więcej tyle samo co kumpla Volvo S40
Wcale nie mozna sie spodziewac przepasci, bo 110 KM w budzie 1130 kg (a czesto zdrowe maja po 120 KM) niewiele gorzej niż 140 KM w budzie 1350 kg. Poza tym TDI nie CR ma duzo paliwa z dolu, wiec wrazenie robi na kierowcy wieksze. CR w JTD daje bardziej liniowa charakterystyke przebiegu mocy i momentu.
To prawda, ze TDI 1.9 VP jest niebywale oszczedne. Moj kolega Octavia z tym silnikiem spalal duzo mniej paliwa, niz teraz Bravo 1.6 MJ. Ale coz, DPF robi swoje.
Krajcok
GT JTD Q2 Rosso Scuderia 205 PS (historia)
XKR 4.0 V8 kompressor
jakie miałeś poprzednie auto ??
CC700 ??
testowałem w tym tygodniu Paska W8 i wg mnie to nie jedzie... ale ja to mam spaczone poczucie "mocy" w autach, więc mogę się mylić..
co do mas..
ja mam w dowodzie 1245 KG ( JTD 8v 115 KM) , w Ibizie GT TDI AFN miałem 1135 kg
tak więc Alfy klocki są...
i zgodzę się z "Milkiem_22", że przy tym są paliwożerne... + 1 - 1,5 l w stosunku do TDI
.. no ale i tak "Wolę pchać swoją Alfę niż jeździć VW"![]()
Krótko ale... dojeżdżałem ze znajomym Ibizą do pracy w TDI. Mamy odcinek niecałe 6 km z tym że czasami uda się przejechać w miarę szybko, a czasami się przykorkuje nieco. Alfa mi spala w okolicach 7 L w JTD zaś Ibiza która ponoć waży trochę ponad tonę pali 6 L [w co ciężko mi wierzyć], jednak wydaje mi się [może błędnie], że ze względu na różne charakterystyki silników żeby uzyskiwać niskie spalanie jeździ się nimi caaałkiem inaczej [inny dyfer, przyrost mocy itd]. Może i ibiza pali delikatnie mniej ale alfa znacznie stabilniej prowadzi się w trasie co jest na + ze względu na masę?zawieszenie? nie wiem... może ktoś powie że jestem stronniczy ale jak narazie wolę alfę.
Dla dodatkowego porównania powiem że kolega ma focusa drugiej generacji i na siedemnastkach żłopie mu raptem 5,1 l/100, przy czym fura jest również większa i cięższa raczej od AR.
Focus II nie jest cięższy od AR147 - z silnikami disel ważą około 1300 kg więc podobnie do Alfy
różne silniki i przede wszystkim - różni kierowcy... jeden zmieni biegi przy 2500 obr a drugi dojdzie pod 4000 obr
mi w mieście podchodzi pod 9 litrów i w głównej mierze to zasługa mojego agresywnego stylu jazdy
147 16V 140KM waży 1290 kg.
Panowie, to niemoc gwarantuje szybsze przyśpieszenie ale moment obrotowy. Moc to prędkość i jest to wartość czysto matematyczna, która jest wynikiem momentu obrotowego i prędkości obrotowej (Moc [kW] = Moment obrotowy[Nm] x Prędkość obrotowa [obr/min] / 9550 ). Weźcie pod uwagę przełożenia skrzyni. Dodajmy jeszcze, że wiele w tych dziesiątych częściach sekund odgrywa sprawność kierownika siedzącego za sterami. Wspomnijmy jeszcze o systemach wspomagających start, które na przykład w Volvo jest po prostu do dupy w porównaniu do AR. Chociaż sam w sobie jako wspomaganie dla dupowozu jest całkiem ok. Mi przynajmniej wystarczał do zwykłego korzystania podczas wydrapywania się w zimie. Więc czynników jest co niemiara
Co do AFN-ów w Golfach, A4 itd, to nie jest to rewelacja. Przestarzała konstrukcja, której zaletą jest stosunkowo mała awaryjność. Chociaż to co widziałem przeczy temu co o tym silniku napisałem odnośnie awaryjnościNo i oczywiście jak wyżej napisano 235Nm, a 305, to przepaść. Teraz silniki PB mają takie osiągi.
Nie ma więc co porównywać. No chyba, że ktoś w AR nie wypił porannej kawy
P.S. Spalanie... panowie, różnica 2 litrów na setkę, to dwa piwa w przydrożnej knajpie![]()
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
co do spalania to nie ma sensu się teraz licytować, bo każdy silnik, każda noga jest inna...
dla porównania... z "fumflem" mieliśmy identyczne Ibizy AFN... i mi zawsze paliła mniej... mogliśmy jechać 900 km razem to i tak mi spaliła 0,2 - 0,5 l / 100 km mniej niż jemu .. każdy w innym momencie zmieniał biegi i inaczej wciskał gaz...
Oczywiście, że tak. Jadąc tą samą trasą, w podobnych warunkach można wygenerować znacznie się różniące spalanie. Ten sam samochód, droga i ten sam kierowca.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Jeśli już jesteśmy przy spalaniu to jestem właśnie na bierząco
Trasa z domku nad morze i nazat, w tej chwili 1070 km przejechane i myślę że z 40 km jeszcze zrobi
Styl jazdy normalny/drogowy, raz szybciej a raz wolniej, myślę że to dobry wynik.
Stwierdzam że przy delikatnej jeździe byłaby w stanie dojść do 1200 km na zborniku.