Witam jak w temacie przepalił mi się bezpiecznik od przeciwmgielnych wymieniłem na nowy i znów to samo nie wiem o co chodzi z tego co wyczytałem to jest jeden bezpiecznik pod maską w skrzynce obok akumulatora.
Witam jak w temacie przepalił mi się bezpiecznik od przeciwmgielnych wymieniłem na nowy i znów to samo nie wiem o co chodzi z tego co wyczytałem to jest jeden bezpiecznik pod maską w skrzynce obok akumulatora.
no tak, jest - wystarczy otworzyc instrukcje obsługi, chodź nawet nie trzeba, bo w skrzynce przy silniku na wieczku jest opisane gdzie jest jaki bezpiecznik, bezpiecznik moze ci też wywalac bo masz jakieś zwarcie na obwodzie
miałem ten problem u siebie, u mnie kabel od masy dobrze nie łączył i paliło bezpieczniki, posprawdzaj sobie czy dobrze łączą żarówki
Posprawdzaj przewody - lubią się poluzować i może stąd problemy.
„Własnością człowieka jest zniknąć, śpieszmy się śmiać ze wszystkiego.”
Blaise Cendrars
Dzięki za odpowiedz ale od czego mam zacząc gdzie jest kabel od masy,mam jeszcze pytanie czy pod pulpitem gdzie jest włącznik swiateł przeciwmgielnych może się cos stac gdy załączam te światła to zapala mi się ta zielona kontrolka która sygnalizuje że jest ok,a swiateł nima.
Skoro masz spalony bezpiecznik to świateł nie będzie. Kontrolka będzie świeciła czy masz bezpiecznik czy nie, ona nie sygnalizuje braku świateł.
Tak jak koledzy napisali powyżej, posprawdzaj połączenia przy halogenach - może się coś poluzowało i kable się zwierają...
ja mam oslone to raczej bedzie potrzebny podnosnik aby to zdjac i posprawdzac![]()
Problem rozwiązany,usterka tkwiła w kostkach, odłączyłem od żarówek i podpiąłem ponownie i światła działają.