Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Temat: 300zł na komplet glosnikow do seryjnego radia? Czy warto?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar piter
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    146 1,6 TS 2000r

Domyślnie

Piździng i inne nowe sprzęty typu "no name" w podobnej cenie to szajs. Już lepiej pozostać przy samym radiu niż montować takie coś.
    Musisz trochę więcej wydać na wzmacniacz, jeśli ma być z niego jakiś pożytek.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar mario595
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto
    Była Alfa Romeo 156SW Ti, jest Ford S-Max

Domyślnie

W przednie drzwi włóż porządne głośniki (odseparowane), tył odłącz zupełnie, zakup skrzynkę subwooferową od zestawu BOŻE, zaaplikuj w nią pasujący doń głośnik i to wszystko podłącz pod wzmak 4-kanał. Z tym wygłuszaniem nie bój się i zacznij to robić już teraz póki lato. Blachy ładnie się nagrzewają i maty lepiej trzymają. W przeciwnym razie będziesz musiał posiłkować się opalarką. Co do pracy - to wolę wygłuszyć drzwi aniżeli kłaść kable (mordęga). Z efektu będziesz zadowolony aż nadto. Ja mam już prawie wszystko tylko skrzynkę z głośnikiem muszę jeszcze zakupić - niestety wahacze ważniejsze na dzień dzisiejszy. Z przodu mam Focal A1 (trochę słabawe za to miły sopranik z tweeterków), wzmak to jakiś Sony xm... nie pamiętam, no i kable oczywiście. Z tego co mogę podpowiedzieć to przy takiej zabudowie nie inwestuj w kable głośnikowe. Wykorzystaj istniejącą instalację. Co do dystansów też nie mocowałem. Wiem - powinno się ale... Ja poprostu dokładnie okleiłem plastikowe kosze dekarką. I działa bez zarzutu. Radia niestety nie mogę wymienić - druga połowa protestuje - i to jest najgorszy element całej mojej instalacji.

Przy okazji - może ktoś ma na sprzedaż xcarlinka do AR156?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar bsq
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    ~156sw~ 1,9jtd 2003r

Domyślnie

Z ta pogoda to bym dyskutowal na razie wiecej deszczu niz slonca.
    Co do glosnikow.. Przeciez z przodu sopraniki sa? Jest sens kupowac jakies inne? Co do tyłu... nie chciałbym odłączać bo jak się słucha dobrze nagranej płytki to słychać bardzo fajnie (przynajmniej tak mialem wczesniej).

Problem w tym ze ja po prostu nie chce za duzo grzebac i modowac. Nie jestem nie wiadomo jakim znawca i szczerze mowiac po czesci tez sie boje takich prac. Wymiana glosnikow to zadna filozofia i wolalbym po prostu w tym sie zamknac.

Jakie glosniki musze wrzucic aby radio "dalo rade" tzn jaka moze byc ich maksymalna moc?
    I czy jezeli nie wyglusze drzwi to beda one "trzeszczec" przy glosniejszym odsluchu?

Użytkownik Romeo Avatar 156X
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    była 156SW JTD jest 159SW 1,9 JTD 8V 2008r.

Domyślnie

ja to widzę tak, warto wygłuszyć drzwi, nie będą grały jak to się mówi, poza tym pewnie słyszałeś jak gra obojętnie jaki głośnik bez i z obudową, tu jest podobnie, drzwi to w pewnym sensie skrzynka głośnika, jak ją dobrze wytłumimy, postaramy się żeby była szczelna to i dźwięk będzie cieplejszy i głośniki będą w stanie wytrzymać większą moc - dodam tylko że to co piszę opiera się na zasadach budowania kolumn - czy w car audio jest tak samo hmmm - pewnie podobnie...

Użytkownik Alfa i Omega Avatar bsq
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    ~156sw~ 1,9jtd 2003r

Domyślnie

ale nadal nikt mi nie odpowiedzial na pytanie dotyczace mocy glosnikow i radia