Piździng i inne nowe sprzęty typu "no name" w podobnej cenie to szajs. Już lepiej pozostać przy samym radiu niż montować takie coś.
Musisz trochę więcej wydać na wzmacniacz, jeśli ma być z niego jakiś pożytek.
Piździng i inne nowe sprzęty typu "no name" w podobnej cenie to szajs. Już lepiej pozostać przy samym radiu niż montować takie coś.
Musisz trochę więcej wydać na wzmacniacz, jeśli ma być z niego jakiś pożytek.
W przednie drzwi włóż porządne głośniki (odseparowane), tył odłącz zupełnie, zakup skrzynkę subwooferową od zestawu BOŻE, zaaplikuj w nią pasujący doń głośnik i to wszystko podłącz pod wzmak 4-kanał. Z tym wygłuszaniem nie bój się i zacznij to robić już teraz póki lato. Blachy ładnie się nagrzewają i maty lepiej trzymają. W przeciwnym razie będziesz musiał posiłkować się opalarką. Co do pracy - to wolę wygłuszyć drzwi aniżeli kłaść kable (mordęga). Z efektu będziesz zadowolony aż nadto. Ja mam już prawie wszystko tylko skrzynkę z głośnikiem muszę jeszcze zakupić - niestety wahacze ważniejsze na dzień dzisiejszy. Z przodu mam Focal A1 (trochę słabawe za to miły sopranik z tweeterków), wzmak to jakiś Sony xm... nie pamiętam, no i kable oczywiście. Z tego co mogę podpowiedzieć to przy takiej zabudowie nie inwestuj w kable głośnikowe. Wykorzystaj istniejącą instalację. Co do dystansów też nie mocowałem. Wiem - powinno się ale... Ja poprostu dokładnie okleiłem plastikowe kosze dekarką. I działa bez zarzutu. Radia niestety nie mogę wymienić - druga połowa protestuje - i to jest najgorszy element całej mojej instalacji.
Przy okazji - może ktoś ma na sprzedaż xcarlinka do AR156?
Z ta pogoda to bym dyskutowalna razie wiecej deszczu niz slonca.
Co do glosnikow.. Przeciez z przodu sopraniki sa? Jest sens kupowac jakies inne? Co do tyłu... nie chciałbym odłączać bo jak się słucha dobrze nagranej płytki to słychać bardzo fajnie (przynajmniej tak mialem wczesniej).
Problem w tym ze ja po prostu nie chce za duzo grzebac i modowac. Nie jestem nie wiadomo jakim znawca i szczerze mowiac po czesci tez sie boje takich prac. Wymiana glosnikow to zadna filozofia i wolalbym po prostu w tym sie zamknac.
Jakie glosniki musze wrzucic aby radio "dalo rade" tzn jaka moze byc ich maksymalna moc?
I czy jezeli nie wyglusze drzwi to beda one "trzeszczec" przy glosniejszym odsluchu?![]()
ja to widzę tak, warto wygłuszyć drzwi, nie będą grały jak to się mówi, poza tym pewnie słyszałeś jak gra obojętnie jaki głośnik bez i z obudową, tu jest podobnie, drzwi to w pewnym sensie skrzynka głośnika, jak ją dobrze wytłumimy, postaramy się żeby była szczelna to i dźwięk będzie cieplejszy i głośniki będą w stanie wytrzymać większą moc - dodam tylko że to co piszę opiera się na zasadach budowania kolumn - czy w car audio jest tak samo hmmm - pewnie podobnie...
ale nadal nikt mi nie odpowiedzial na pytanie dotyczace mocy glosnikow i radia![]()