Jutro się wyjaśni, zostawię Alfę u kolegi mechanika. Jestem dobrej myśli...![]()
Jutro się wyjaśni, zostawię Alfę u kolegi mechanika. Jestem dobrej myśli...![]()
Mam jeszcze jedno pytanie, czy przy takim incydencie może się rozładować akumulator?
http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA
1. Zwarcie akumulatora: jak akumulator ma zwarcie to po wlaczeniu zaplonu kontrolki normalnie sie swieca. Jak probuje sie zapalic to nagle odcina zaplon i slychac tylko lekkie trykniecie.
2. Kiedys mialem renault, magnesy w rozruszniku odkleily sie od scianki. Jeden sie zlamal i zablokowal rozrusznik. Sytuacja byla podobna, przy pierwszej probie odpalenia auta bylo slychac tylko lekkie stukniecie z rozrusznika. Pozniej rozrusznik nie dawal juz oznak zycia.
Z ciekawości zapytam zanim mechanik zaglądnie do silnika... Niby silnik zgasł sam "normalnie" a jaki jest dźwięk przy tym najgorszym przypadku czyli jak wodę zassie i rozwali się coś w silniku, jakieś wstrząsy czy coś takiego? Ktoś już miał tego pecha i słyszał "to"?
W sumie to jest właśnie takie normalne zgaśniecie
Moja też łyknęła podczas zeszłorocznych ulewnych deszczy.
Ogólnie, popierdzieliłbym mechanika, bo jtd są wytrzymałe na tego typu zdarzenia.
Ja wykręciłem wtryski i trzy razy przekręciłem kluczyk w stacyjce.
Wodę wywaliło. Wkręciłem wtryski, wyj...łem tą idiotyczną puszkę z filtrem, skróciłem dolot i wsadziłem stożek.
Teraz kałuże do wysokości linii drzwi mi nie straszne.
I też jak mi zassało wodę to kręciłem, próbowałem odpalić itp.
Słychać było tylko cyknięcie rozrusznika.
Nie zakręci, bo na tłokach woda i zbyt duże ciśnienie tam się robi.
Także spróbuj tym sposobem. Mechanik, jak się dowie, że zassało wodę, to będzie ciągnął od Ciebie kasę, a nic nie zrobi.
Ja tego nie neguję, ale polaryzacja Twojej mentalności obliguje mnie do kontynuowania merytorycznej konwersacji z Tobą.
http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA
Proszę Cię Qba.
Widzę, że jesteś mechanikiem, więc środowiska swojego bronisz, to zrozumiałe.
Ale nie brońmy czegoś, czego obronić się nie da.
Stereotypy jednak z czegoś wynikają, i założę się z Tobą o flaszkę dobrej wódki, że każdy z tego forum, każdy kto nie umie sobie zrobić z samochodem, każdy kto nie ma brata/wujka/dziadka/taty/kuzyna mechanika został kiedyś przez mechanika naciągnięty na nie potrzebne koszty lub po prostu oszukany.
I nie twierdzę, że wszyscy mechanicy samochodowi tacy są. Z tego wynika to, że zazwyczaj jeździmy do jednego człowieka, który naprawia nam auto. Po prostu znaleźliśmy człowieka, który nie nabił nas w butelkę. Jeżeli masz grono stałych klientów Qba, to gratuluję - jesteś jednym z tych do których się wraca. A jacy są mechanicy, zapewne sam dobrze wiesz. Cytuję z Twojej strony "postanowiliśmy ją przywrócic do życia, zwłaszcza że mechanika pozostawiała wiele do życzenia i była "żywym" dowodem polskiej myśli mechaników". Pozdrawiam i przepraszam za OFFa.
Ja tego nie neguję, ale polaryzacja Twojej mentalności obliguje mnie do kontynuowania merytorycznej konwersacji z Tobą.
błądzisz kolego
p.s.
to kiedy ta flaszka ?
nie mam dziadka , ojca , kuzyna , szwagra , brata , siostry , chrześniaka , sąsiada itp itd mechanika
a jednak nigdy mnie nie oszukali
( pomijam fakt że gdy już wybieram się gdzieś to mniej więcej znam problem - ale Ty o tym nie wspomniałeś więc traktuję sprawę jako wygrany zakład )
więc dane do wysyłki paczki z opcją "ostrożnie szkło" na PW podać ????
Dolot powietrza (chwytak) znajduje sie w zderzaku z lewej strony. osolna pod silniiem tutaj raczej nic niedala. powietrze ma wlot w zderzaku na samym dole. jadac po wysokiej kaluzy to ten zderzak na zbiera wode i robi sie jeszcze cos takiego jak fala zwlaszcza przy skrecie w prawo ktora sie moze podbijac akurat wlasnie w to miejsce gdzie jes dolot ktory wciaga wode jak odkurzacz. nie wiem po co w takiej sytuacji otwierac maske ??? pierwsze co to trzeba usunac wode z silnika zeby nie narobily sie jakies wzery od korozji np na gladziach cylindrow. jak mechanik odkreci swiece do zobaczy co jest i czy zakreci silnikiem. W tym najgorszym przypadku wlasnie jest to ze silnik niechce sie obrocic, krecic. tlok normlanie spreza powietrze z mala iloscia paliwa, a w takiej sytuacji tlok wody niesprezy i przez to korbowody najczesciej ulegaja pokrzywieniu.