Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Temat: [156] V6 Pipe Pytania

Użytkownik Quadrifoglio Verde
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

Jeszcze tak myślę o tym wycieku oleju na łączeniu silnika i skrzyni. Alfy mają to do siebie, że lubią im przeciekać skrzynie na łączeniu z obudową sprzęgła, albo pokrywy 5 biegu - ja też tak mam. Jeżeli ktoś się nie zna, to może omyłkowo zdiagnozować, że wyciek jest na simeringu wału korbowego, albo wałka sprzęgłowego. Dlatego radzę dokładnie obejrzeć skrzynię i ustalić, skąd cieknie, bo być może nie ma potrzeby wyciągania skrzyni i wymiany simeringu.
    Reasumując może się okazać, że masz do naprawy tylko przeciek w układzie hamulcowym.

Użytkownik Rowerzysta Avatar DzIdEx7
    Mieszka w
    Jastrzebie Zdroj
    Auto
    Alfa Romeo GT 2.0 JTS

Domyślnie

Wielkie dzięki jeszcze raz chłopaki że poświeciliście mi czas
    Wszystkie uwagi wezme do siebie i podpowiem to mojemu mechanikowi bo może rzeczywiście to tylko przeciek w przewodach hamulcowych choć też nie do końca bo problemy z przełożeniem biegów miałem od początku jak nabyłem Alfe zawsze napotykałem na minimalny opór przed każdym biegiem pocieszałem się niestety tym że widocznie tak ma być żeby za szybko nie zmieniać biegów aby nie szaleć hehe wiem głupie takim autkiem nie szaleć ale ja już tak mam że wole wszystko łagodnie pięknie z dźwiękiem a jak już ktoś ma ochote to w odpowiednich warunkach zawsze można pokazać że Włosi to potrafią

Jeszcze raz piękne dzięki teraz to już mi pójdzie raczej z górki i już nie czuje się taki bezradny dużo dobrych rad na przyszłośc
    Pozdrawiam !
    Była ----> 156 1.6 16V
    ----> 159 SW 2.4 Q-tronic TI
    Jest ----> GT 2.0 JTS
    Jest ——> Giulietta 1.4 MA

cysio
    Gość

Domyślnie

@DzIdEx7

Daj znać nam co było nie tegez.

Użytkownik Rowerzysta Avatar DzIdEx7
    Mieszka w
    Jastrzebie Zdroj
    Auto
    Alfa Romeo GT 2.0 JTS

Domyślnie

i już jest problem rozwiązany wszystko tkwiło w wężyku dochodzącym do wysprzęglika zrobiła mi się tam mała dziurka i płyn wyciekał ojj ta bella ma swoje kaprysy ale i tak ją ..... cenzura ktoś by sobie coś pomyślał.
    Teraz mi zostaje tylko problem rozwiązania tego przedowu który jest "elastyczny" ponoć jest tylko do zamówienia w salonie, zapewne jakaś wygórowana cena ale przeżyje. Skrzyni oczywiście nie trzeba było ściągać tylko mechanik uszczelnił poczyścił i gra znowu piękna i śliczna chętnie byłbym ciekaw propozycji gdzie ma ów taki przewód dostać

Pozdrawiam !
    Była ----> 156 1.6 16V
    ----> 159 SW 2.4 Q-tronic TI
    Jest ----> GT 2.0 JTS
    Jest ——> Giulietta 1.4 MA